Finale filmske priče Novaka Đokovića u Australiji

Na Australian Openu preostao je samo još jedan meč, finalni obračun četvrtog i trećeg nositelja, Novaka Đokovića i Stefanosa Tsitsipasa, piše hrt.hr

Nezaustavljivi Đoković, osvajač devet naslova u Melbourneu, pobjedom u svom desetom finalu mogao bi doći do svog desetog Australian Opena i 22. Grand Slam naslova ukupno, čime bi se na listi najvećih svih vremena izjednačio s Rafaelom Nadalom.

Srpski tenisač je izrazito dominantno prošao sve zapreke na putu do finala i u nedjelju od 9.30 po hrvatskom vremenu favorit je protiv Grka.

Ako Đoković osvoji naslov, bit će to, slagali se s njegovim stavovima ili ne, svojevrsna poetska pravda i prava filmska priča nakon događaja iz prošle godine, kad je zbog cijepnog statusa i koronavirusa bio deportiran iz Australije, gdje je prije godinu dana nedvojbeno bio najveći favorit za naslov. U nedjelju bi uz titulu ostvario i povratak na “njegovu” ATP “jedinicu”.

Zbog svog tvrdoglavog stava oko pitanja cijepljenja propustio je naime prošle godine dva Grand Slam turnira i nekoliko Masters 1000 turnira. Osvojio je ipak Wimbledon, no nije smio ni na US Open, pa je pao na za njega iznimno nisko šesto mjesto ATP ljestvice.

S druge strane, Tsitsipas u nedjelju želi do svog prvog Grand Slam naslova. Grk je sjajan tenisač, no često zakaže na velikim turnirima.

Đoković u međusobnim susretima vodi s 10-2, a od početka prošlogodišnjeg Wimbledona ima 37 pobjeda i samo dva poraza. Ove godine je na omjeru 11-0, no i Tsitsipas je na sjajnih 10-0.

Loša vijest za Tsitsipasa je Đokovićev nevjerojatan učinak u završnici Australian Opena, on nikad nije izgubio polufinale ili finale u Melbourneu! 

Ako pobijedi u nedjelju, vratit će se na prvo mjesto ATP ljestvice, na kojemu je proveo više tjedana od svih tenisača u povijesti. No njemu je s 35 godina prioritet osvajanje Grand Slam turnira, gdje s ovakvom formom ove godine ima priliku izdvojiti se kao neprikosnoveni rekorder.  

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?