Maloljetnici divljali automobilom i zabili se u betonski stup

Snimka koja je procurila u javnost nakon sinoćnje teške nesreće u Novoj Gradiški u kojoj su sudjelovale dvojica maloljetnika šokirala je javnost. Policija je izvijestila da se 17 godišnjak koji je upravljao vozilom, u betonski stup zabio zbog neprilagođene brzine. S teškim ozljedama zbrinut je u novogradiškoj bolnici. Slijedi mu kaznena prijava zbog obijesne vožnje, piše hrt.hr.

U Novoj Gradiški noćas oko 2.35 dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 17-godišnjak, dok je 16-godišnji putnik lakše ozlijeđen.

Očevidom policijskih službenika utvrđeno je da je stariji maloljetnik (17) upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, dolaskom pred raskrižje, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka sletio na kolnik, gdje je automobilom udario u betonski stup.

U nesreći je teško ozlijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te također podnose optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.  

Nakon dodatno prikupljenih saznanja i kriminalističkog istraživanja, policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnijet će i kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?