Jelena Jugović skoro u suzama zbog razornog potresa: Svi se možemo naći u istoj situaciji

Blogerica i nekadašnja bh. manekenka Jelena Jugović Tuncel koja živi u Turskoj oglasila se povodom niza razornih zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju.

Jugović trenutno boravi u Bosni i Hercegovini te se na sreću nije zatekla u Turskoj za vrijeme zemljotresa. Na svom Instagram profilu podijelila potresni snimak spašavanje dječaka koji je ostao zarobljen ispod ruševina u Adani.

“Zaista me je potresao ovaj snimak koji sam vidjela i mnoge od njih, izvlačenje ovih dječaka i sama pomisao da se svi možemo naći u istoj situaciji”, govorila je skoro na rubu suza.

“Jedino što možemo sad je da se pomolimo za sve ljudi koji su zakopani da će biti na vrijeme izvučeni i da će biti sve u redu”, poručila je Jugović Tuncel.

Do trenutka njenog javljanja Tursku potreslo još nekoliko snažnih zemljotresa, a pokrenut je niz humanitarnih akcija za pomoć građanima.

Jelena je na svom profilu podijelila jedan od linkova za pomoć građanima te pozvala druge da pomognu.

Podsjetimo, katastrofalan zemljotres jačine 7,8 stepeni po Richteru pogodio je rano jutros jugoistok Turske (region Gaziantepa) i sjever Sirije. Nakon toga je uslijedilo više od 50 zemljotresa. Broj žrtava raste iz minute u minutu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?