TABAKOVIĆ ZA HAYAT IZ SREBRENICE: RS JE ZA GENOCID NAGRAĐENA SA POLA TERITORIJA BOSNE I HERCEGOVINE

Link na izvornu vijest

O pravdi i presudama za ‘Vijesti u 7’ iz Srebrenice govorio je Alija Tabaković, predsjednik Kluba Bošnjaka u NSRS.

Na početku je istako kako je pravda u BiH izgubila smisao, a u Srebrenici pogotovo.

  • RS je nagrađena sa pola teritorije BiH i samim tim sa Srebrenicom, koja je nažalost jedini utvrđen genocid. Pripala je tom entitetu. Nagrađen je projekat genocida i etničkog čišćenja – rekao je Tabaković.

Kazao je i kako izmjene Krivičnog zakona koje je Valentin Inzko donio su nejasno definisane.

  • Nejasno je definisao šta potpada pod krivično djelo negiranja genocida. Danas smo čuli ohrabrujuću izjavu Schmidta da će dopuniti Krivični zakon i da će tada biti definisane tačke i opis kako se tretitra krivično djelo negiranje genocida. Imajući u vidu ove političare, prije svega Dodika, oni to ne prestaju i nikada neće, jer oni to rade u inat kako bi isporvocirali Tužilastvo. Samo Tužilastvo je ili dezinformisalo javnost ili nije htjelo raditi svoj posao, vidjet ćemo u budućnosti šta će Schmidt uraditi – izjavio je Tabaković, te dodao:  
  • Ratni zločinac Ratko Mladić kada je ulazio u Srebrenicu rekao je da je ovo prilika da se osveti Turcima. Dakle, plan genocida postoji nekih 150 godina od odlaska Osmanlija i Turaka. Nije to od jučer. Sve je to osmišljeno puno ranije. Čuli smo danas sramne izvještaje kako se govori o stradanjima, a ne genocidu. Sve se dešava planski, sve po uputama centara moći, prije svega Banja Luke i Beograda – rekao je Tabaković.

(E. P.)

Video uskoro…

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?