Dodik: Optužnica protiv mene je sramna i predstavlja političko nasilje

Link na izvornu vijest

Optužnica protiv v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića i mene je sramna i predstavlja političko nasilje, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

“Iza svega zapravo stoji sila iza koje stoji američki veleposlanik u BiH koji pokazuje svoju srbofobiju”, rekao je Dodik.

Istakao je da ne postoji zakon prema kojem mogu podignuti optužnicu.

“Mogli ste vidjeti da su se samo američko veleposlanstvo i nepostojeća kancelarija OHR-a oglasili. Nisam imao dileme između toga šta da uradim, radio sam svoj posao predsjednika, potpisao sam ukaz i to ću nastaviti činiti. Uvjereniji sam u sve ovo što radim sada”, poručio Dodik.

Naglasio je da će pokrenuti tužbu protiv tužitelja zbog zlouporabe službenog položaja.

“Tužiteljstvo BiH nema ustavni osnov i Ustav nije dao ovlaštenje BiH da se bavi ovim pitanjima. Očekujem da Sud ima više sluha nego Tužiteljstvo, koje je bilo primorano da ovo učini. Sramno je da imamo ovakve tužitelje, zapravo niske poltrone. Određeno je troje tužitelja da rade na ovom predmetu, od čega su dvoje otkazali. Taj zakon ne postoji, Christian Schmidt nije visoki predstavnik, a samim tim i njegov ured ne postoji”, kazao je Dodik.

Istakao je da je spreman na svaku vrstu legitimne borbe.

“Nisam ovdje bio biran, da bih lagodno prošao ovaj politički mandat. Јa nikada nisam optužen, ni osuđen za išta. Nepoštivanje odluka Schmidta – to je razlog? I da je legalan visoki predstavnik, on ne može ovako da radi. Mi pokazujemo da želimo da razgovaramo sa partnerima u BiH, već deset godina, ali ne uspijevamo”, naveo je Dodik.

The post Dodik: Optužnica protiv mene je sramna i predstavlja političko nasilje first appeared on ABCportal.info.

Objava Dodik: Optužnica protiv mene je sramna i predstavlja političko nasilje pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?