ZATVARA SE FESTIVAL PRIJATELJSTVA U SARAJEVO RESORTU 

ZATVARA SE FESTIVAL PRIJATELJSTVA U SARAJEVO RESORTU 

Link na izvornu vijest

ZATVARA SE FESTIVAL PRIJATELJSTVA U SARAJEVO RESORTU 

Cilj Festivala i ovaj put, kao ido sada, bio je da otvori vrata Sarajevo Resorta stanovnicima Bosne i Hercegovine ipribliži njene običaje i proizvode stanovnicima arapskog svijeta.
Prema podacima koje je ranije objavila Centralna banka BiH, izravna strana ulaganja za prvih devet mjeseci 2018. godine iznosila su 668,6 miliona KM (341,9 miliona eura), čime su ostvarila blagi rast od 0,1 posto u odnosu na 2017. godinu), ali također zadržala trend rasta u odnosu na petogodišnji prosjek stranih ulaganja od 21,6 posto.

Najveći broj investicija u 2018. godini dolazio je i iz Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata, pored zemalja EU i drugih zemalja.

S obzirom na protekle izborne godine i nestabilnu političku situaciju koja je bila dominantna i nezaobilazna tema u svim razgovorima s potencijalnim stranim investitorima, ovo je vrlo dobar rezultat koji potvrđuje da je Bosna i Hercegovina, bez obzira na sve probleme i poteškoće, zemlja atraktivna za strane investitore.

Ali očekujemo veći angažman nadležnih kako bismo bili sigurni da ćemo imati podršku za daljnja ulaganja.

Također, želimo poboljšati medijsku sliku arapskih investitora u Bosni i Hercegovini, na čemu smo spremni raditi zajedno s medijima, jer želimo dobro Bosni i Hercegovini i želimo pomoći njenom razvoju.

(M.R.)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?