Apel odgovornima u Policijskoj upravi Livno

Apel odgovornima u Policijskoj upravi Livno

Link na izvornu vijest

Ovim putem upućujem apel odgovornima u Policijskoj upravi Livno, kao i ostalim nadležnim službama, u nadi da će isti naići na razumijevanje i volju, te u konačnici biti realiziran.

Naime, u utorak je svetkovina Velike Gospe, a samim tim i hodočašće velikog broja vjernika koji pješice hodočaste Gospi iz Livna u Sinj.

Velika većina vjernika, kad je riječ o gradu Livnu i okolici, hodočasti u noći sa 13-og, na 14.08..

Dionicom puta od Livna do sela Rapovina postoji pješačka staza koja u velikoj mjeri olakšava kretanje, dok dalje kretanje prema Sinju se obavlja dijelom magistralne ceste Livno-Split i Livno-Prolog, na kojima ne postoji dio kolnika predviđen za kretanje pješaka(izuzetak je mali dio kroz Guber), niti ulična rasvjeta, te uveliko otežava kretanje dovodeći u opasnost kako hodočasnike tako i ostale sudionike u prometu.

Nema potrebe posebno naglašavati da posljednjih dana imamo povećan broj vozila na prometnicama, te činjenice da će se raditi o vikendu, što dodatno pogoršava situaciju, te  da se radi o kasnim noćnim satima i činjenici da se ne rijetko radi o grupama od 10-ak, 20-ak, hodočasnika koji nemajući izbora kreću se po samim prometnicama.

Uzimajući sve to u obzir, a kako sam i sam hodočasnik koji na hodočašće ide sa obitelji i prijateljima, te iz godine u godinu svjedočim gore spomenutim problemima, kao i činjenicom da se sa vrlo malo (nekoliko policajaca i par policijskih vozila koji će upozoravati vozače na hodočasnike, kao i činjenicu da se radi o nekoliko noćnih sati, jednu noć u godini), mogu učiniti velike stvari.

Nadam se da će netko od odgovornih, pročitavši ovaj tekst poduzeti sve potrebne radnje koje će u konačnici dovesti do veće sigurnost hodočasnika na njihovom putu.

I.B.

Apel odgovornima u Policijskoj upravi Livno

 

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?