Općinska nogometna liga Tomislavgrad kao mjesto susreta – nekoliko crtica s finalne utakmice

Općinska nogometna liga Tomislavgrad kao mjesto susreta – nekoliko crtica s finalne utakmice

Link na izvornu vijest

Finale Općinske nogometne lige Tomislavgrad pokazalo je da je Općinska nogometna liga najbitniji sportski događaj u Tomislavgradu. Puna nova tribina, dobro popunjen veliki dio stare tribine kao i veliki broj gledatelja oko stadiona pokazao je da lokalno loptanje sportski događaj broj jedan. I ne samo finale, gledanost svih utakmica bila je vrlo dobra. Također, omladinski i veteranski turnir na malom terenu s umjetnom travom standardno je popunjen.

Općinska nogometna liga Tomislavgrad kao mjesto susreta – nekoliko crtica s finalne utakmice
Foto: Tomislavcity

A samo prije malo više od tri tjedna bilo je postavljeno pitanje hoće li se ovogodišnja općinska liga uopće igrati. Naravno, to je bilo više retoričko pitanje, jer što bi značio prazan stadion i „ugašena svjetla“ za sve ljubitelje nogometa koji iz bijeloga svijeta stignu na godišnji odmor i makar na jedan dan svrate i do gradskog stadiona.

A sada ukratko o finalnim utakmicama.

U utakmici za treće mjesto igrali su Šujica i Letka/Vedašić. Vrlo izjednačena utakmica tako je i završila, neriješeno 3:3. Nakon izvođenja jedanaesteraca više sportske sreće imali su nogometaši Letke/Vedašića i tako dobili zadovoljštinu za ovogodišnji vrlo kvalitetan nastup. Ekipa Šujice, iako uz primjedbe na pojedine sudačke odluke, sportski je podnijela poraz i prihvatila ovogodišnju “drvenu medalju”.

 

U finalu su se sastala dva velika duvanjska sela, Mrkodol i Brišnik. U susjedskom derbiju obje ekipe uradile su kvalitetnu pripremu, kako igračku tako i navijačku, pa su navijači stigli oboružani navijačkim rekvizitima i jakom pirotehnikom. Nadglasavanje i natpjevavanje trajalo je tijekom cijelog susreta, što je utakmici davalo posebnu draž.

Kada je u drugom poluvremenu dosuđen jedanaesterac za Mrkodol, a nedugo zatim i isključen ponajbolji igrač Brišnika u današnjoj utakmici, činilo se da će Mrkodol utakmicu lagano privesti kraju i napokon preuzeti titulu najbolje nogometne momčadi u Tomislavgradu. No, pred sam kraj mala nepažnja u kaznenom prostoru i jedanaesterac za Brišnik, pa je sve vraćeno na početne pozicije. Uslijedila je lutrija jedanaesteraca gdje je više sreće imao Brišnik. I fešta je počela…

Foto: Tomislavcity

Dodijeljene su i nagrade za najbolje pojedince. Nagrade je uručio Ivan Perić Crni, član IO NS BiH.

Najbolji golman turnira je Vinko Bagarić iz ekipe Brišnika.

Foto: Tomislavcity

Najbolji strijelac je Frane Prljević.

Foto: Tomislavcity

Najbolji igrač turnira je Leo Tomić iz ekipe Mrkodola.

Foto: Tomislavcity

Trećeplasiranoj ekipi Letke/Vedašića pehar i novčanu nagradu uručio je predsjednik Vlade HBŽ, gosp. Ivan Vukadin.

Foto: Tomislavcity

Novčanu nagradu i pehar drugoplasiranoj ekipi Mrkodola također je uručio gosp. Ivan Vukadin.

Foto: Tomislavcity

Pobjendički pehar ekipi Brišnika uručio je općinski načelnik, gosp. Ivan Butnić.

Foto: Tomislavcity

 

Iako je duvansjki kraj u ljetnom periodu prepun sportskih, kulturnih i drugih zabavnih i društvenih događaja, skoro sigurno je da je i Općinska nogometna liga nezaobilazan dio. Neka tako i ostane.

Foto: Tomislavcity

 

ONL Tomislavgrad 2023.: Brišnik pobjednik!

 

Tomislavcity

 

 

Objava Općinska nogometna liga Tomislavgrad kao mjesto susreta – nekoliko crtica s finalne utakmice pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?