Seonica: Više tisuća vjernika sudjelovalo na misi uočnici

Seonica: Više tisuća vjernika sudjelovalo na misi uočnici

Link na izvornu vijest

Više tisuća vjernika sudjelovalo je sinoć na svetoj misi uočnici Velikoj Gospi u Seonici. Stotine hodočasnika pješice i kolone vozila pristizale su iz mnogih župa Duvanjskog dekanata u svetištu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Seonici. Prije svete mise Frama je predvodila krunicu, a brojni svećenici cijelo vrijeme su ispovijedali oko crkve, pa su svi koji su došli imali prigodu za ispovijed. Uočnicu je predvodio i pod misom propovijedao župnik u Gorici fra Marin Karačić u sumisništvu s fra Sretanom Čurčićem. Misno slavlje uveličao je župni pjevački zbor Seonica koji je pjesmom „Došli smo ti Majko draga, sa svih strana ove zemlje“ uveo vjernike u misno slavlje, piše omolje.com.

Na kraju je predvoditelj misnoga slavlja blagoslovio svu djecu koja su se u pratnji roditelja okupila oko oltara.

Za današnji Blagdan Velike Gospe u Seonici očekuje se više od 10.000 vjernika koji svake godine hodočaste u ovo malo Gospino svetište „Gospi Seoničkoj“, u crkvu koji sagradi veliki pokornik i molitelj fra Bariša Drmić, fratar na glasu svetosti. Ovaj puk župe živo pamti snagu vjere koju je fra Bariša Drmić svakodnevno ispovijedao. Molitvom i zagovorom fra Bariša Drmić  pomagao je svima koji su bili potrebiti njegove pomoći bez razlike na vjeru i narodu kojemu pripada.

Više fotografija pogledajte na omolje.com.

Objava Seonica: Više tisuća vjernika sudjelovalo na misi uočnici pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?