Puljić na proslavi Velike Gospe: “Čestite majke snaga su obitelji i budućnost društva”

Link na izvornu vijest

U devet dana otkad su na programu mise devetnice, uključujući i današnje završno slavlje, Sinj je pohodilo više od 150 tisuća vjernika iz Dalmacije i ostalih krajeva Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine, a današnjem slavlju prisustvovali su i brojni stranci.

Sinjsko slavlje počelo je misom zornicom na tvrđavi Grad, a potom je održana tradicionalna procesija ulicama grada u kojoj su alkari, policajci, vojnici, mladi svećenici i predstavnici raznih udruga nosili sliku Čudotvorne Gospe Sinjske koju Sinjani posebno štuju kao svoju nebesku zaštitnicu otkako je, vjeruje se, pomogla malobrojnim braniteljima 1715. nad turskim neprijateljem u njihovom naletu.

Nakon procesije na Trgu Franje Tuđmana misu je predvodio apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić, koji je istaknuo da su “čestite, uzorne i plemenite majke snaga obitelji, duša naroda, stožer života i budućnost društva”.

“To su majke koje kleče pred Gospom, najvećom ženom povijesti i mole blagoslov, zagovor i njezinu pomoć. Marija kao pomoćnice kršćana stoljećima je bila utočište, utjeha, pomoć i obrana”, rekao je Puljić, dodavši da joj zbog toga s osobitim veseljem rado hodočaste moliti zagovor i zaštitu.

“Zahvalni za svjetlo dobrote koje nam je preko nje zasjalo, molit ćemo danas posebice za naše očeve i majke da Marija bdije i čuva naše obitelji. Sve povijesne krize i kušnje, kao i Zmajeve prijetnje i zastrašivanja uspjeli smo prebroditi jer smo se u našim obiteljima molili i u Gospina svetišta hodočastili”, rekao je apostolski upravitelj.

Ustvrdio je da nema gotovih recepata koje bismo mogli naučiti i u životu provoditi, osim one Isusove preporuke “rasti u milosti i krjeposti pred Bogom i pred ljudima”.

Moglo bi se ipak kratko i jezgrovito reći kako je “za pravo i prosvijetljeno materinstvo nužna i korisna vjera u Boga, česta molitva i iskrena pobožnost, rekao je Puljić.

Misno slavlje nastavlja se i poslijepodne i to završnom svečanom svetom misom na Trgu Franje Tuđmana u 18 sati koju će predvoditi provincijal provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Marko Mrše.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?