Dodik stavio potpis: Kriminalizacija klevete uskoro stupa na snagu

Dodik stavio potpis: Kriminalizacija klevete uskoro stupa na snagu

Link na izvornu vijest

Dodik stavio potpis: Kriminalizacija klevete uskoro stupa na snagu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakonika Republike Srpske.

Proglašavam Zakon o izmjenama i dopunama Kaznenog zakonika Republike Srpske koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj 20. srpnja, navodi se u Ukazu.

Vijeće naroda Republike Srpske je aktom od 28. srpnja  obavijestilo Narodnu skupštinu da navedeni zakon spada u pitanje povrede vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.

Zajedničko povjerenstvo Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske, na sjednici održanoj 2. kolovoza 2023. godine nije usuglasila navedeni zakon, te je isti dostavljen Vijeću za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske, piše u Ukazu.

Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske donijelo je rješenje 8. kolovoza kojim je utvrđeno da nije prihvatljiv zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda u Zakonu o izmjenama i dopunama Kaznenog zakonika Republike Srpske, čime su se ispunili formalno-pravni uvjeti za donošenje Ukaza.

Navedeno rješenje objavljeno je u Službenom glasniku Republike Srpske, javlja Srna.

Objava Dodik stavio potpis: Kriminalizacija klevete uskoro stupa na snagu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?