Novac iz EU za siromašne u BiH na dugom štapu: Tek uspostavljaju “koordinacijsku strukturu”

Link na izvornu vijest

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike priopćilo je kako su potpisivanjem sporazuma o suradnji između ovog Ministarstva i UNDP-a BiH stekli uvjeti za prve službene korake u realizaciji podjele pomoći iz EU programa pomoći za energetski siromašna kućanstva.

– Konkretno, u oblasti suradnje koja se odnosi na energetski ugrožene korisnike i povećanje pristupa ugroženih kućanstava hitnim mjerama za smanjenje energetskog siromaštva, na temeljima ovog sporazuma Ministarstvo i UNDP uspostavit će formalnu koordinacijsku strukturu, kako na upravljačkom tako i na operativnoj razini, koja će služiti kao platforma za zajedničko planiranje, izradu plana projektnih aktivnosti, praćenje napretka, ublažavanje rizika i osiguranje kvalitete implementacije. Sve zajedno jesu zahtjevi izaslanszva EU za provođenje ovog programa, kao i konkretnog izvještavanja o njegovoj izvršenoj realizaciji – naglasili su iz Federalnog ministarstva.

Federalni ministar Adnan Delić i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera, potpisivanjem ovog sporazuma obavezali su se i na zajedničko sudjelovanje u aktivnostima koje podrazumijevaju podršku UNDP-a Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike u unapređenju kapaciteta, okvira politika i tehnoloških rješenja za pristupačnije socijalne usluge otpornije na vanjske utjecaje, te jačanju sustava socijalne zaštite, suočavanju s energetskim siromaštvom u zemlji i doprinosu pravednoj tranziciji.

Sve zajedno treba doprinijeti otpornijem i sigurnijem životnom standardu i inkluzivnom, stabilnom i dostojanstvenijem životu za sve, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

The post Novac iz EU za siromašne u BiH na dugom štapu: Tek uspostavljaju “koordinacijsku strukturu” appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?