Za novo krilo škole i dvoranu općina Posušje dobila 115 tisuća eura!

Za novo krilo škole i dvoranu općina Posušje dobila 115 tisuća eura!

Link na izvornu vijest

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 27. srpnja 2023. donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu u iznosu od pet milijuna eura.

Prema spomenutoj Odluci Vlada je preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske financijski podržala projekt „Unaprjeđenje lokalne obrazovne infrastrukture dogradnjom škole i izgradnjom športske dvorane“ u općini Posušje s iznosom od 115 tisuća eura.

– Izgradnjom dijela objekta nove škole i odvijanjem nastavnog procesa u ovoj školskoj godini javlja se potreba za dodatnim školskim prostorijama, odnosno proširenjem objekta škole ali i izgradnje športske dvorane koju nemamo. Ovaj obrazovno-infrastrukturni projekt je zbilja važna strateška smjernica koju namjeravamo realizirati, izjavio je načelnik općine Posušje Ante Begić.

Realizacijom projekta stječu se uvjeti za unaprijeđeno odvijanje nastavnog procesa za osnovnoškolce u jednoj smjeni u dodatnim prostorijama škole, ali i za rekreacijske i športske aktivnosti u dvorani.

– Teško da ijedna općina u BiH može sama iznijeti izgradnju većeg infrastrukturnog projekta jer se radi o velikim iznosima, ali uz ovakvu potporu od strane Vlade RH i Središnjeg državnog ureda, na čelu sa Zvonkom Milasom i njegovim pomoćnicima, kao i pomoći s viših razina vlasti u BiH, onda se i oni projekti koji se čine gotovo nemogućim – ostvare, zaključio je načelnik Begić.

Potrebne aktivnosti se odnose na pripremne i zemljane radove, betonske radove, hidroizolaciju, zidarske radove ali krovopokrivačke radove škole i dvorane. Navedena realizacija projektnih aktivnosti će uvelike doprinijeti kvalitetnijem izvođenju nastavnog procesa i rekreacijskih i športskih aktivnosti kao važnog stupa u obrazovnom odrastanju i odgoju posuške djece kojih se ove godine upisalo u prve razrede više nego prošle godine.

Objava Za novo krilo škole i dvoranu općina Posušje dobila 115 tisuća eura! pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?