Hercegovina je domaćin Balkanskog prvenstva u 2024.

Hercegovina je domaćin Balkanskog prvenstva u 2024.

Link na izvornu vijest

Organizatori Blidinje BIKE Festivala s ponosom najavljuju kako će se u sklopu izdanja za 2024. godinu održati i Balkansko prvenstvo, tako da će Park prirode Blidinje i Bosna i Hercegovina dočekati sportaše i timove iz više od 12 zemalja. Ovaj trodnevni događaj održat će se u Parku prirode Blidinje, a Balkansko prvenstvo zakazano je za nedjelju, 21. srpnja. Životopisne staze, netaknuta priroda, autentični i pravi hercegovački okusi začinjeni malo adrenalina, sve to i još puno više donosi Blidinje BIKE Festival u 2024 godini, a organizatori predstavljaju nekoliko novosti na događaju.

Međutim glavna vijest je organizacija Balkanskog prvenstva u sklopu “XCM Herzegovina” maraton utrke. Foto: PR / Blidinje BIKE Festival Blidinje BIKE Festival – glasi za najveći i najljepši biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji iz godine u godinu zaprima sve veći značaj, a sada nakon svog petog izdanja organizatori odlaze korak dalje u prezentaciji biciklizma kao sporta i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine.

Već ranije počele su kružiti glasine kako organizatori žele napraviti iskorak sa organizacijom i predstaviti Park prirode Blidinje široj publici. Sada, u svojem šestom izdanju Hercegovina će ugostiti sportaše i timove iz više od 12 zemalja, a uporedo sa ovom viješću organizatori najavljuju još puno toga: formiranje utrke za sve one na električnim biciklima, vođene ture u tjednu prije početka događaja, bike ture sa degustacijom tradicionalne hercegovačke hrane i vina, demo i test vožnje, izložbe bicikala, sajmovi proizvoda i još bogatiji zabavni program. Foto: PR / Blidinje BIKE Festival

“Upravo jučer smo dobili ovu izvrsnu vijest od gdina. Emina Muftuoglu, predsjednika Balkanske federacije kako je na sastanku Upravnog odbora odlučeno da se organizacija Balkanskog prvenstva u MTB Maratonu dodjeli Bosni i Hercegovini. Jako smo sretni zbog toga, naravno jer Blidinje BIKE Festival je priznat i poznat događaj u našoj državi, a sada ovo priznanje prelazi granice na više od 12 zemalja.

Možda ću zvučati pretenciozno, ali ovo je samo još jedna stepenica u organizaciji ovog događaja, naši ciljevi su puno veći”, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike. Foto: PR / Blidinje BIKE Festival Događaj je ponovo zakazan za treći tjedan u sedmom mjesecu, točnije od 19. do 21. svibnja u Parku prirode Blidinje, glavnoj lokaciji dobre hrane i dobrog života, koji se nalazi u samom srcu Hercegovine. Park prirode Blidinje jedno je od najspektakularnijih područja u Hercegovini, pokazuje veliku prirodnu i povijesnu ljepotu i staze pogodne za brdske bicikliste svih sposobnosti. Područje bogato poviješću, kulturom i dugom tradicijom dobre hrane.

Blidinje BIKE Festival se smatra najvećim biciklističkim festivalom u Bosni i Hercegovini. Foto: PR / Blidinje BIKE Festival “Našu utrku “XCM Herzegovina” koja se održava u sklopu Blidinje BIKE Festivala smo prijavili i u UCI kalendar (UCI – Međunarodna biciklistička federacija broji 199 zemalja članica), tako da i od UCI očekujemo potvrdu kako će se ovaj događaj naći i u njihovom kalendaru. Veliki problem nam predstavljaju ograničeni smještajni kapaciteti na Blidinju, ali taj problem riješavamo sa udrugom “Visit Blidinje” koja je u 2024 godini preuzela veće organizacijske obaveze i postala vodećim partnerom ovog događaja”, dodao je Zorić.

Za sada organizatori ističu kako planiraju događaj održati kroz tri dana: – Petak je planiran za doček i prijave sportaša, vođene ture na Blidinju, prezentacijske radionice sa sponzorima i pokroviteljima i edukativnim radionicama za najmlađe. Foto: PR / Blidinje BIKE Festival – Subota je ponovno zakazana za rekreativnu biciklijadu Stazom Ajduka koja će sudionike osim obilaska prirodnih ljepota Blidinja odvesti i na degustacije domaćih jela i pića u poznatim Blidinjskim restoranima.

Također, za subotu je planirana i prezentacija timova/zemalja koje će sudjelovati na Balkanskom prvenstvu, a organizatori najavljuju još dešavanja koje u ovom trenutku ne žele otkrivati. – Nedelja je zakazana za profesionalne bicikliste koji će svoje snage okušati na MTB Maraton događajima “UCI C1 XCM Herzegovina” i “XCM Balkanskom prvenstvu”. Foto: PR / Blidinje BIKE Festival Jedno je sigurno, Blidinje BIKE Festival u 2024 godini donosi jedinstveno biciklističko iskustvo koje se održava se u srcu Hercegovine i donosi nezaboravna tri dana koja će Bosnu i Hercegovinu predstaviti više od 12 zemalja Balkana. Mnogi poznati biciklisti već najavljuju svoj dolazak, tako da ćemo imati pravu biciklističku elitu koja će voziti ovu utrku, a za sva ostale koji se smatraju nespremno za veća postignuća, možemo kazati kako je događaj najavljen na vrijeme i još uvijek imate dovoljno vremena da se spremite! Foto: PR / Blidinje BIKE Festival

Blidinje BIKE Festival – glasi za najveći i najljepši biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji iz godine u godinu zaprima sve veći značaj, a sada nakon svog petog izdanja organizatori odlaze korak dalje u prezentaciji biciklizma kao sporta i turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Već ranije počele su kružiti glasine kako organizatori žele napraviti iskorak sa organizacijom i predstaviti Park prirode Blidinje široj publici. Sada, u svojem šestom izdanju Hercegovina će ugostiti sportaše i timove iz više od 12 zemalja, a uporedo sa ovom viješću organizatori najavljuju još puno toga: formiranje utrke za sve one na električnim biciklima, vođene ture u tjednu prije početka događaja, bike ture sa degustacijom tradicionalne hercegovačke hrane i vina, demo i test vožnje, izložbe bicikala, sajmovi proizvoda i još bogatiji zabavni program.

“Upravo jučer smo dobili ovu izvrsnu vijest od gdina. Emina Muftuoglu, predsjednika Balkanske federacije kako je na sastanku Upravnog odbora odlučeno da se organizacija Balkanskog prvenstva u MTB Maratonu dodjeli Bosni i Hercegovini. Jako smo sretni zbog toga, naravno jer Blidinje BIKE Festival je priznat i poznat događaj u našoj državi, a sada ovo priznanje prelazi granice na više od 12 zemalja. Možda ću zvučati pretenciozno, ali ovo je samo još jedna stepenica u organizaciji ovog događaja, naši ciljevi su puno veći”, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Događaj je ponovo zakazan za treći tjedan u sedmom mjesecu, točnije od 19. do 21. svibnja u Parku prirode Blidinje, glavnoj lokaciji dobre hrane i dobrog života, koji se nalazi u samom srcu Hercegovine. Park prirode Blidinje jedno je od najspektakularnijih područja u Hercegovini, pokazuje veliku prirodnu i povijesnu ljepotu i staze pogodne za brdske bicikliste svih sposobnosti. Područje bogato poviješću, kulturom i dugom tradicijom dobre hrane. Blidinje BIKE Festival se smatra najvećim biciklističkim festivalom u Bosni i Hercegovini.

“Našu utrku “XCM Herzegovina” koja se održava u sklopu Blidinje BIKE Festivala smo prijavili i u UCI kalendar (UCI – Međunarodna biciklistička federacija broji 199 zemalja članica), tako da i od UCI očekujemo potvrdu kako će se ovaj događaj naći i u njihovom kalendaru. Veliki problem nam predstavljaju ograničeni smještajni kapaciteti na Blidinju, ali taj problem riješavamo sa udrugom “Visit Blidinje” koja je u 2024 godini preuzela veće organizacijske obaveze i postala vodećim partnerom ovog događaja”, dodao je Zorić. Za sada organizatori ističu kako planiraju događaj održati kroz tri dana: – Petak je planiran za doček i prijave sportaša, vođene ture na Blidinju, prezentacijske radionice sa sponzorima i pokroviteljima i edukativnim radionicama za najmlađe.

– Subota je ponovno zakazana za rekreativnu biciklijadu Stazom Ajduka koja će sudionike osim obilaska prirodnih ljepota Blidinja odvesti i na degustacije domaćih jela i pića u poznatim Blidinjskim restoranima. Također, za subotu je planirana i prezentacija timova/zemalja koje će sudjelovati na Balkanskom prvenstvu, a organizatori najavljuju još dešavanja koje u ovom trenutku ne žele otkrivati. – Nedelja je zakazana za profesionalne bicikliste koji će svoje snage okušati na MTB Maraton događajima “UCI C1 XCM Herzegovina” i “XCM Balkanskom prvenstvu”.

Jedno je sigurno, Blidinje BIKE Festival u 2024 godini donosi jedinstveno biciklističko iskustvo koje se održava se u srcu Hercegovine i donosi nezaboravna tri dana koja će Bosnu i Hercegovinu predstaviti više od 12 zemalja Balkana. Mnogi poznati biciklisti već najavljuju svoj dolazak, tako da ćemo imati pravu biciklističku elitu koja će voziti ovu utrku, a za sva ostale koji se smatraju nespremno za veća postignuća, možemo kazati kako je događaj najavljen na vrijeme i još uvijek imate dovoljno vremena da se spremite!

The post Hercegovina je domaćin Balkanskog prvenstva u 2024. first appeared on ABCportal.info.

Objava Hercegovina je domaćin Balkanskog prvenstva u 2024. pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?