Dvije osobe poginule, četiri povrijeđene pri padu aviona u Mađarskoj

Link na izvornu vijest

Na video snimku kojeg su objavili lokalni mediji se vidi kako avion pada s neba i eksplodira na tlu.

Dve osobe su poginule, a četvoro je povrijeđeno danas u padu aviona na aeromitingu u Szekesfehervaru, u centralnoj Mađarskoj, izvijestila je agenija MTI a prenosi Tanjug.

Mali avion za dvije osobe ”Trojanac” koji se srušio pri padu, eksplodirao je i dvije osobe koje su bile unutra su poginule, dok je troje teže povređenih prevezeno helikopterom u bolnice u Budimpešti.

Dječak sa lakim povredama prebačen je kolima Hitne pomoći u lokalnu bolnicu.

Još uvijek nepoznat uzrok nesreće

Na video snimku kojeg su objavili lokalni mediji se vidi kako avion – sjevernoameričke avijacije T-28 iz 1951. godine – pada s neba i eksplodira na tlu, prenosi AFP.

“Mali avion se srušio pored parkiranog automobila, koji se zapalio od udara krhotina”, navodi se u saopštenju policije.

Kako navodi MTI, okolnosti nesreće još nisu poznate, a na mjestu tragedije se i dalje nalaze vatrogasci i ekipe Hitne pomoći.

Organizatori su obustavili preostale događaje u okviru aeromitinga.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?