Ljubuški: Hrvatski branitelj Vilim Karlović svjedočit će o svom životnom putu

Ljubuški: Hrvatski branitelj Vilim Karlović svjedočit će o svom životnom putu

Link na izvornu vijest

Tromjesečna manifestacija “Dani sjećanja” započet će svjedočenjem Vilima Karlovića, autora knjige “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” , u petak, 15. rujna u Kulturnom centru Ljubuški.

Manifestacija je to kojom se prisjećamo žrtava grada Vukovara i Škabrnje, kao i svih mjesta stradanja hrvatskoga naroda u Domovinskom ratu.

Vilim Karlović je hrvatski branitelj, sportaš i publicist, sudionik obrane Vukovara te jedan od sedmorice koji su preživjeli Ovčaru.

Rođen je u Zagrebu 27. listopada 1970. S 20 godina, kao dobrovoljac, uključuje se u obranu Domovine ostavivši iza sebe suprugu Vlatku i petomjesečnog sinčića Zvonimira.

Iako je bio vrsni sportaš i seniorski prvak bivše države u “full contactu”, odustao je od svoje ideje da kao kick boxing borac ode van i stvori karijeru. Umjesto toga prijavio se u 1. Gardijsku brigadu Tigrovi, te izrazio želju da s još nekolicinom svojih suboraca ode u Vukovar.

U Vukovar je otišao 30. rujna 1991. godine – kao zadnja borbena skupina koja je stigla u grad. Sudjeluje u borbama na prvoj crti bojišnice na Silosima i Sajmištu, a nakon što je obrana grada postala nemoguća, Vilim i četvorica suboraca dočekuju pad grada u Vukovarskoj bolnici.

Vilim Karlović je hrvatski branitelj, sportaš i publicist, sudionik obrane Vukovara te jedan od sedmorice koji su preživjeli Ovčaru (Foto: Sinovi Ljubuškoga)

Nakon što ga je Gospodin čudesno izbavio u trenucima mučenja, spasio strijeljanja na Ovčari te masakra na Veleprometu odveden je u zatvor u Srijemskoj Mitrovici.

U jednom od zloglasnijih srpskih zatvora za ratne zarobljenike prolazi najgore torture, mučenja i zlostavljanja kojima odolijeva zahvaljujući velikoj duhovnoj i tjelesnoj snazi kao i vojničkoj disciplini. Na slobodu je pušten nakon točno šest mjeseci, razmjenom ratnih zarobljenika.

Ovo je samo jedno u nizu od predavanja u sklopu manifestacije “Dani sjećanja” koja će biti održana tijekom rujna, listopada i studenog u Ljubuškom.

U predavanju koje počinje u 19:00 sati, Karlović će posvjedočiti o svom ratnom i životnom putu, kao i važnosti snage vjere.

Podsjetimo, svoje svjedočanstvo je podijelio sa Širokobriježanima 2019. godine, kada je publika u kinu Borak s velikim zanimanjem slušala predavanje ovog inspirativnog čovjeka.

Hrvatski branitelj Vilim Karlović oduševio Širokobriježane svojim svjedočanstvom

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?