Izraelska veleposlanica žestoko napala Komšića zbog izjave o ratu u Izraelu

Izraelska veleposlanica žestoko napala Komšića zbog izjave o ratu u Izraelu

Link na izvornu vijest

Veleposlanica Izraela u Bosni i Hercegovini i Albaniji Galit Peleg negodovala je nakon medijskog nastupa predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića u kojem je komentirao trenutni sukob u Izraelu i Palestini.

Peleg je reagirala na Komšićev intervju za BHT gdje je kazao kako je “neoprezna i sebična” izjava predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu.

“Vjerujem da u ovom slučaju gospođa Krišto nije izabrala stranu Izraela, ona je izabrala stranu ljudskih bića. U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubojice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane povijesti ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?”, piše u odgovoru Peleg.

Komšić je u intervjuu kazao kako su razlozi za različite stavove dužnosnika BiH po pitanju ovog sukoba, to što se vanjska politika miješa sa unutarnjom.

Galit je kazala kako se “nema namjeru stavljati u fokus političkih prijepora unutar BiH”.

“Gospodin Komšić smatra da to sve treba ‘promatrati u kontekstu’. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIL-a? Auschwitza? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?”, poručila je Galit.

Komšićeva politika je već odavno svima jasna kako u BiH tako i izvan granica. Komšić je obični politički populist koji se politički udvara Bošnjacima koji su ga Hrvatima izabrali četiri puta a koji su mahom uz Palestince. Komšić Bosni i Hercegovini ne može donijeti ničeg dobrog i kamen je smutnje u ovom napaćenom protektoratu međunarodne zajednice.

The post Izraelska veleposlanica žestoko napala Komšića zbog izjave o ratu u Izraelu first appeared on ABCportal.info.

Objava Izraelska veleposlanica žestoko napala Komšića zbog izjave o ratu u Izraelu pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?