Nova banka ulaže u obrazovanje mladih

Nova banka ulaže u obrazovanje mladih

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – U akademskoj 2023/2024. godini, Nova banka Banja Luka nastavlja višegodišnju saradnju sa obrazovnim institucijama koje provode visoko obrazovanje.

Nova banka ulaže u obrazovanje mladih

FOTO: Nova banka

Potpisivanjem ugovora sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Ekonomskim fakultetom u Istočnom Sarajevu, studentima je omogućeno da tokom zimskog i ljetnog semestra obavljaju stručnu praksu.

To su svojim potpisima potvrdili dekan Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci prof. dr Milenko Krajišnik i dekan Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Marko Đogo.

Za Novu banku ugovore je potpisao predsjednik Uprave Siniša Adžić, izražavajući zadovoljstvo što će ovaj vid saradnje omogućiti transfer znanja i vještina iz oblasti bankarstva, finanasijskog sektora i ekonomskih tema u cijelini.

„Kvalitet radne snage na tržištu rada određen je kvalitetom obrazovnog sistema, ulaganja u obrazovanje i participacije u obrazovanju. Ulaganje u obrazovanje mladih je osnovni faktor dugoročno održivog razvoja svake zemlje“, izjavio je Adžić.

Prema planu i programu obavljanja naučno-stručne prakse, planirane su brojne aktivnosti koje su studentima neophodne za sticanje znanja, vještina i kompetencija iz oblasti ekonomije i menadžmenta te poslovne informatike. Sve aktivnosti biće terminski usklađene sa nastavnim obavezama.

Od osnivanja, pa do danas, Nova banka se kontinuirano zalaže za jačanje saradnje sa obrazovnim institucijama kroz realizaciju komercijalnih i društveno odgovornih projekata, te unapređenja uslova studiranja. PR

Чланак Nova banka ulaže u obrazovanje mladih се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?