Čuvarice objavile novi spot i pjesmu „Ruža za drugoga“

Čuvarice objavile novi spot i pjesmu „Ruža za drugoga“

Link na izvornu vijest

Izašao je novi spot Etno skupine Čuvarice za pjesmu „Ruža za drugoga“ . Ovo je ujedno i najava njihovog novog albuma „Tragom prošlosti“ koji također izlazi ovih dana.

Autor stihova je Žarko Madžar, autor glazbe David Glibo, aranžman i produkciju potpisuje Josip Vukoja, a video produkciju MC production.

Sve je snimljeno na lokaciji Seoske kuće Vidikovac u Rami kod obitelji Bešker. Glavni glumci u spotu su Valerija Bago novinarka iz Posušja koja vuče korijene iz Rame, a trenutno živi i radi u Mostaru. Već nekoliko godina bavi se glumom i amaterski se okušala u više uloga bila je članica dramskog studija mladih HNK Mostar.

Luka Mamuza iz Livna, fotograf, snimatelj i glumac. Fotografiranje vjenčanja mu je primarni posao, gluma i druge vrste umjetnosti dolaze u slobodno vrijeme.

Ivan Šagolj, radijski voditelj na radiju Mango također iz Livna, student glazbene pedagogije. U slobodno vrijeme bavi se glumom.

Zdravko Grgić poznatiji kao Grga učitelj razredne nastave iz Livna. Osim glume u slobodno vrijeme je vatrogasac. Ovi dečki su inače na YouTube poznatiji kao Jure i Mate. Ostali glumci su članice i članovi etno skupine Čuvarice.

Scenarij za spot napisala je Biljana Glibo.

Dugogodišnji rad ove skupine urodio je plodom na sceni su već 12 godina a iza njih dva nosača zvuka, nekoliko spotova i bezbroj nastupa širom BiH, Hrvatske i Austrije. Skupinu čine mlade djevojke i žene iz Rame. Njeguju etno i duhovnu glazbu.

Prvi nosač zvuka pod nazivom „Divojka“ izdale su 2018. Dok su neke pjesme objavljene i ranije u spotovima od 2015. Nekoliko njihovih pjesama je nagrađivano a zlatnu plaketu su dobile na Melodijama Mostara 2019. za pjesmu Divojka.

Album „Tragom prošlosti“ je spreman i tiska se u Hrvatskoj diskografska kući Campus Records kod obitelji Škoro. Prvu promociju novog albuma Čuvarice će imati u svome kraju u Rami u sklopu VII. Ramskih dana kulture 29. listopada 2023.

The post Čuvarice objavile novi spot i pjesmu „Ruža za drugoga“ appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?