Cvutanović: Umišljenoj i glavatoj gospodi poručujem da je Herceg-Bosna naša svetinja i neka prestanu s glupostima – svi smo pjevali tu pjesmu i opet ćemo!

Cvutanović: Umišljenoj i glavatoj gospodi poručujem da je Herceg-Bosna naša svetinja i neka prestanu s glupostima – svi smo pjevali tu pjesmu i opet ćemo!

Link na izvornu vijest

Prema neslužbenim informacijama policijski Inspektorat provodi ozbiljnu istragu u cilju identificiranja većeg broja osoba koji su na proslavi Molitvenog dana za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije 21.10. 2023. godine na Bobovcu pjevali pjesmu Marka Perkovića Thompsona u kojoj se spominje “Herceg – Bosna” kako bi obavili obavijesne razgovore s tim osobama i proveli službene radnje nad njima.

Tim povodom zatražili smo komentar predsjednika HDZ 1990 Ilije Cvitanovića te ga upitali da li on raspolaže s tim informacijama te kako on vidi cijeli slučaj;

“Neposredno nakon održavanja Molitvenog dana na Bobovcu i nakon što se pojavila ta snimka bilo je govora kako će policijski službenici biti predmet istrage i sankcioniranja, međutim tada tu informaciju nisam smatrao ozbiljnom. Ni tada kao ni danas ne smatram je ozbiljnom, a još manje potrebnom ali kako čujem nagađanja o tome kako će se provesti istraga prema policijskim službenicima je ipak istinita. I kako je to već tako, ne preostaje mi ništa drugo nego da poručim tim ljudima da se prestanu baviti glupostima i ne zabavljaju javnost jeftinim politikanstvom. Riječ je o jednoj od najljepših Thompsonovih pjesama koja ne vrijeđa nikoga, koja govori o ljubavi prema narodu i domovini, a ljutili se neki ili ne Herceg Bosna je naša domovina. To tako moj narod osjeća i ja sam dužan to slijediti. Da li nam to žele poručiti kako će Herceg Bosna čak i u pjesmi biti predmet prekršajne, disciplinske ili kaznene odgovornosti? Je li to pokušaj da se Herceg Bosna poistovjeti s “negiranjem genocida” te da bude predmet verbalnog delikta i drugih zabrana. Hrvatski narod se sječa vremena kada su hrvatske pjesme bile zabranjivane u onoj državi, pa samo da podsjetim tu umišljenu i glavatu gospodu kako je ta država završila.

Dok se Šerif Patković nudi terorističkom Hamasu i šalje zastrašujuće poruke Hrvatima u ZE-DO županiji i dok se ubijaju hrvatski povratnici u Republici Srpskoj, Hrvate bi procesuirali zbog pjesme. Ima li to smisla ikakvog? Porućujem im da se prestanu baviti glupostima te da puste ljude na miru da žive slobodno i pjevaju što god žele. Herceg Bosna je i u političkom i simboličkom smislu nedvosmisleno najveća nacionalna vrijednost koju Hrvati u BiH s posebnim emocijama doživljavaju bez obzira na sve pokušaje koji te vrijednosti žele prikazati na drugačiji način.

Svi koji su bili nazočni pjevali su tu pjesmu i pjevati ćemo ju opet i naredne godine i tu nema ništa što je zakonom zabranjeno i što treba braniti. Ne smatram nimalo mudrim Hrvatima u BiH braniti spominjanje Herceg Bosne, štoviše čini mi se glupavim jer protagonisti tih zabrana i njihovi naredbodavci, zaboravljaju da je “zabranjeno voće najslađe” stoji u Cvitanovićevoj izjavi.

The post Cvutanović: Umišljenoj i glavatoj gospodi poručujem da je Herceg-Bosna naša svetinja i neka prestanu s glupostima – svi smo pjevali tu pjesmu i opet ćemo! first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?