Prve kuke stigle na čapljinsku Veletržnicu: Pogledajte koliko koštaju

Prve kuke stigle na čapljinsku Veletržnicu: Pogledajte koliko koštaju

Link na izvornu vijest

Na čapljinsku Veletržnicu počele su pristizati prve kuke. Ima ih u malim količinama, a vezica se prodaje po 4 KM (jedna vezica teži oko 200 grama).

Kad je u pitanju prodaja, stanje je kao i proteklih tjedana – ponuda je veća od potražnje. navodi Radio Čapljina.

Niža je cijena kupusa pupčara koji košta  od 1,80 KM do 2,20 KM. Zelena salata je od 1 KM do 1,50 KM, blitva od od 1,50 KM do 2,50 KM, karfiol 1,20 KM do 1,50 KM, a nešto niža je i cijena tikava koje koštaju od 0,60 KM do 1 KM.

Ostalo povrće zadržalo je cijene. Krumpiri se prodaju po cijeni od 1 KM do 1,60 KM, kupus od 0,70 do 1 KM stari, a mladi od 1,80 KM do 2,20 KM, koliko košta i kelj. Brokula, prasa i raštika prodaju se po cijeni od 3 KM do 4 KM, a peršin i celer su 4 KM do 5 KM.

Crveni luk cijeni se od 2 KM do 2,50 KM, mladi luk 4 KM do 5 KM po kilogramu, a bijeli luk je od 8 KM u refuzi, pa do 12 KM u vijencima. Batat košta od 2,50 KM do 3,50 KM, ovisno o veličini i kvaliteti, a butternut tikve su od 1,20 KM do 1,50 KM. Cikla se cijeni od 1 KM do 1,20 KM, a mrkva od 1,20 KM do 1,40 KM.

Voće. Nešto bolje od povrća, na pijaci se prodaje voće, a posebno dobro idu naranče čija je cijena od 2,50 KM do 3 KM. Grejp je 2 KM, limun 2,50 KM, mandarine od 1,20 KM do 1,50 KM, a kivi, kojeg još ima u nešto manjim količinama, od 1,50 KM do 2 KM. Tražena je i suha smokva koja se cijeni od 7 KM do 10 KM. Orah u ljusci je 5 KM, a badem od 6 KM do 7 KM.

Sve navedene cijene su naveliko.

Ispred Veletržnice, kao i inače petkom, bogata je ponuda razne robe na malo. Velika gužva je na štandovima s ribom i sirom, a u ponudi su i presadnice, domaća jaja, domaći sokovi, razni alati ručne izrade, cijepana drva, gnojivo i razni drugi proizvodi.

Najjeftiniji sir za pitu košta 7 KM, neslani je 8 KM, miješani sir je 15 KM, a kajmak i maslo 24 KM po kilogramu.

Riba. Pastrva košta 10 do 12 KM, šaran je 15 KM, losos 14 KM, lubin 20 KM i orada 18 KM za kilogram.

Presadnice se prodaju na komad, a cijene su sljedeće: salata 0,12 KM, celer i peršin 0,20 KM, blitva i raštika 0,25 KM i glavati kupus 0,30 KM.

Objava Prve kuke stigle na čapljinsku Veletržnicu: Pogledajte koliko koštaju pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?