Brnabić: Vlada Srbije će odlučiti o kupovini trezorskih zapisa i obveznica Srpske

Brnabić: Vlada Srbije će odlučiti o kupovini trezorskih zapisa i obveznica Srpske

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvršna vlast te zemlje u interesu Srbije, srpskog naroda i svih njenih građana odlučiti da li će i dalje preko svojih banaka kupovati obveznice i trezorske zapise Republike Srpske.

Brnabić: Vlada Srbije će odlučiti o kupovini trezorskih zapisa i obveznica Srpske

Foto: Ljiljana Smiljanić

“To će svakako biti odluka izvršne vlasti Srbije. Ponavljam i verujem da će naša Vlada raditi ono što je najbolje u interesu Srbije, srpskog naroda i svih građana. Ali, uvek i imajući na umu ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, o kome se nažalost u regionu i bez odgovornosti šire brutalne laži, ponavlja, a to su – mir, stabilnost i bolje povezani region”, rekla je Brnabićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon svečane sjednice Narodne skupštine Srpske na kojoj se obratila.

Podsjećamo, istraživanje portala CAPITAL i beogradske „Nove ekonomije pokazalo je da su banke u državnom vlasništvu Srbije trošile milijarde dinara kupujući hartije od vrijednosti RS, pa tako Poštanska štedionica drži obveznice RS vrijedne desetine miliona evra, a ponašanje matične banke u Srbiji pratili su i u njenom ogranku u Republici Srpskoj kupujući HOV RS.

Takođe, Beogradska Komercijalna banka, koja je prodata slovenačkoj NLB banci 2020. godine, je kupovala hartije od vrijednosti Republike Srpske dok je bila u državnom vlasništvu.

Više o tome pročitajte u tekstu Kako Srbija kupuje obveznice Republike Srpske: Milioni evra preko državne banke (VIDEO)

CAPITAL

Чланак Brnabić: Vlada Srbije će odlučiti o kupovini trezorskih zapisa i obveznica Srpske се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?