Poznati bh. meteorolog dao prognozu za naredne dane, ali i upozorenje za građane

Poznati bh. meteorolog dao prognozu za naredne dane, ali i upozorenje za građane

Link na izvornu vijest

Kolovoz ove godine nam je donio ekstremne vrućine koje su prouzrokovale sušu širom zemlje, ali i česte požare.

Neki meteorolozi najavljuju mogući dolazak ciklone zvane ‘summerkiller’ koja bi mogla prekinuti trend visokih temperatura, a da li će se to osjetiti i u Bosni i Hercegovini, pitali smo poznatog bosanskohercegovačkog meteorologa i klimatologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Dženana Zuluma, piše Radiosarajevo.

Kako on kaže, u narednim danima moguće su frontalne padavine, međutim, znatnijeg zahlađenja nema.

“Prvog dana vikenda će se zadržati toplo vrijeme. Ono što valja istaći je to da u popodnevnim satima možemo očekivati lokalne pljuskove praćene grmljavinom, a negdje je moguć i grad. Maksimalna temperatura zraka u BiH će biti između 34 i 40 stupnjeva Celzijeva.

Upozoravaju se vozači da paze gdje parkiraju automobile, da ne parkiraju ispod drveta kako ne bi nastala šteta na automobilu ukoliko dođe do lomljave stabla.

Slično vrijeme se očekuje i drugog dana vikenda, u nedjelju, 18. kolovoza. Malo veća oblačnost se očekuje u jutarnjim satima, a popodne su mogući pljuskovi i grmljavina. Maksimalne temperature zraka će se kretati od 32 do 38, lokalno do 40 stupnjeva

U kasnim poslijepodnevnim satima jedna fronta bi trebala  zahvatiti našu zemlju, prije svega u zapadnim krajevima, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak, u ranim jutarnjim satima ta fronta će da zahvati i ostale krajeve naše zemlje.

Tako da već u ponedjeljak, 19. kolovoza, možemo očekivati pad temperature za nekih 10 ili više stupnjeva te padaline praćene grmljavinom. Padavine se odnose naročito na jug Hercegovine, ali nisu isključeni ni centralni dijelovi.

U utorak, 20. kolovoza, predviđa se nestabilno vrijeme – kiša, pljuskovi, grmljavina. Maksimalna temperatura zraka će biti do 30 stupnjeva, u centralnim dijelovima nekih 24 do 28 stupnjeva, a od srijede dolazi blaga stabilizacija vremena, odnosno prestanak frontalnih padalina.

Više sunčanih intervala, ali pljuskovi i grmljavina su do kraja tjedna izgledni u nekim područjima. Temperature od srijede će biti u laganom rastu u odnosu na ponedjeljak i utorak”, rekao je Dženan Zulum za portal Radiosarajevo.ba.

www.abcportal.info

The post Poznati bh. meteorolog dao prognozu za naredne dane, ali i upozorenje za građane first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?