Potpisan Sporazum o digitalizaciji javne uprave u ŽZH

Potpisan Sporazum o digitalizaciji javne uprave u ŽZH

Link na izvornu vijest

U utorak je, u zgradi Rektorata Sveučilišta u Mostaru, između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Sveučilišta u Mostaru, upriličeno potpisivanje Sporazuma o suradnji u digitalizaciji javne uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Sporazum je, u ime Vlade, potpisao predsjednik Predrag Čović, te u ime Sveučilišta rektor prof. dr. sc. Zoran Tomić, a potpisivanju su nazočili i prorektor prof. dr. sc. Zdenko Klepić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije izv. prof. dr. sc. Tomislav Volarić, voditelj Ureda rektora doc. dr. sc. Damir Vasilj te ministar pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Vjekoslav Lasić.

Svrha ovoga Sporazuma je jačanje i proširenje digitalnih kapaciteta javne uprave kroz suradnju Sveučilišta u Mostaru s Vladom Županije Zapadnohercegovačke, Ministarstvom pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, ostalim institucijama koje su osnovane županijskim propisom ili institucijama koje se financiraju iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i njenih institucija.

Sporazum je potpisan s ciljem uspostavljanja suvremenih digitalnih postupaka i infrastrukture koji će omogućiti efikasnu i korisniku usmjereniju javnu upravu, povećavajući pri tome transparentnost i dostupnost usluga građanima.

Temeljem Sporazuma, zadatak Vlade je osigurati financijska sredstva i podršku te upravljati procesom digitalizacije javne uprave, dok je zadatak Sveučilišta osigurati elektronički identitet, razvijati programska rješenja, osiguravati kibernetičku sigurnost i cloud server. Potpisivanjem ovoga Sporazuma se osigurava pouzdano, vjerodostojno i sigurno digitalno okružje u skladu s europskim i međunarodnim standardima digitalnog društva i ekonomije.

Izuzetno sam ponosan što smo sa Sveučilištem u Mostaru sklopili partnerstvo o digitalizaciji javne uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Vjerujem da smo izabrali najbolje partnere za ovaj projekt i da će učiniti i dodatne napore u razvijanju rješenja koja će biti za nas najbolja. Iako ulazimo u dijelom i nama trenutno nepoznato područje, ovo je samo jedan korak, odnosno jedan od naših zajedničkih koraka u stvaranju boljeg društva, kazao je ovom prigodom predsjednik Vlade Predrag Čović.

Post Potpisan Sporazum o digitalizaciji javne uprave u ŽZH je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?