Posušje: U radosti i druženju obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Posušje: U radosti i druženju obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Link na izvornu vijest

Kulturna manifestacija „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ održana je ove srijede u novoj osnovnoj školi u Posušju. Tako su naši najmlađi učenici uz svoje učiteljice, baš na Svjetski dan hrane, pripremili najljepše trpeze s jesenjim plodovima ali i raznim pecivima, koje su pripremale vrijedne ruke njihovih mama i baka.

U programu smo imali priliku vidjeti par točaka; Jelena Grabovac i Mia Jukić iz II.a razreda izrecitirale su pjesmicu „Dani kruha i zahvalnosti“. Zahvalu Bogu na svim darovima koje nam daruje izrekli su učenice i učenici III.e razreda, a potom su nas još jednom recitacijom razveselile učenice V.a: Magdalena Jukić, Ema Begić, Tamara Lončar i Jelena Leko. Na red je došao i ples, pa su učenice III.c razreda ovu tradicionalnu svečanost obogatile tradicionalnim plesom – „Čobanskim kolom“. Uslijedio je i najvažniji dio svečanosti – blagoslov kruha i plodova zemlje, a prigodnu molitvu i blagoslov izrekao je fra Robert Pejčić. Dodat ćemo i kako je program vodila Sanela Senjak.

Brojni posjetitelji dali su podršku djeci i njihovim učiteljicama, kako lijepom riječju, tako i svojim novčanim prilozima, koji će biti usmjereni u humanitarne svrhe.

Uz puno dobre glazbe, smijeha, zabave i veselja, pokazana je ovom manifestacijom zahvalnost za kruh koji imamo, ali s druge strane i suosjećanje za sve one kojima je, nažalost, i jedan komadić luksuz.

Radioposusje.ba

Objava Posušje: U radosti i druženju obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?