Hrvatski policajci se šokirali: Migrante prevozila djevojčica (14) iz BiH, trebala je dobiti 1000 eura

Hrvatski policajci se šokirali: Migrante prevozila djevojčica (14) iz BiH, trebala je dobiti 1000 eura

Link na izvornu vijest

Krijumčarenje ilegalnih migranata unosan je posao, a organizatori krijumčarskih lanaca u njega su počeli uključivati i maloljetnike iz Bosne i Hercegovine, koji ilegalno prelaze granicu prevozeći strane državljane. Iako su navikli da se svakodnevno susreću s krijumčarima migranata policijski službenici Postaje granične policije Gvozd nemalo su se iznenadili kada su u tom „poslu“ u travnju ove godine zatekli 14-godišnju djevojčicu, bosanskohercegovačku državljanku. Inače, taj i prethodni dan u Sisačko-moslavačkoj županiji policija je otkrila četiri različita slučaja protuzakonita ulaženja u Hrvatskoj, u kojoj su migrante iz BiH u Hrvatsku prevozili krijumčari iz Rumunjske, Uzbekistana i Češke te, u ovom konkretnom slučaju, 14-godišnjakinja iz BiH.

Nju su, na šumskom putu koji iz Bosne i Hercegovine vodi u Hrvatsku na području Bojne, zatekli kako vozi osobni automobil marke „Opel Vectra“ u kojem se nalazilo šest muških osoba, prema njihovim izjavama državljana Turske, bez valjanih putnih isprava za ulazak, kretanje ili boravak u Republici Hrvatskoj. Automobil je imao dvije različite registarske tablice, a ispitivanje djevojčice bacilo je svjetlo na beskrupuloznost kriminalaca s područja Velike Kladuše, koji angažiraju i iskorištavaju maloljetnike za prijevoz ilegalnih migranata u Hrvatsku. Oni maloljetnicima osiguravaju automobile, a to što djeca nemaju vozačke dozvole nije prepreka, jer im ranije čak i daju kraću obuku upravljanja automobilom, kao u ovom slučaju.

Protiv djevojčice iz ovog događaja pokrenula je policija i odvjetništvo postupak zbog sudjelovanja u krijumčarenju migranata, ali zbog svoje dobi nije smještena u zatvorsku nego u jednu zagrebačku ustanovu u tretmanu socijalne skrbi. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja djevojčica je nedavno uspjela pobjeći iz te ustanove i vratiti se u Bosnu i Hercegovinu, a njena odvjetnica podnijela je žalbu na odluku o pokretanju postupka zbog kaznenog djela iz članka 326. stavka 1. KZ/11 koji za krijumčarenje migranata predviđa od jedne do osam godina zatvora.

Post Hrvatski policajci se šokirali: Migrante prevozila djevojčica (14) iz BiH, trebala je dobiti 1000 eura je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?