U Ljubuškom podijeljene potpore brucošima

U Ljuubškom je danas upriličena svečanost dodjele financijske potpore od po 500 maraka brucošima koji iz ovog grada kreću na fakultete.

Podijeljeno je 112 potpora, a tim povodom su se brucoši okupili u Kulturnom centru, a umjesto nekih kojima su već krenula predavanja na svečanost su došli članovi njihovih obitelji.

Potvrde o potpori brucošima su uručili gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić.

Gradonačelnik Markotić je u svom govoru brucošima poželio sreću na fakultetima.

„Pred vama je najljepše razdoblje u vašem životu. Uživajte, ali i učite! Prvi put odlazite od kuće, netko u Mostar, netko u Zagreb, netko u Split, netko u neko drugo sveučilište. Drago nam je da imamo ovoliko studenata brucoša iz Ljubuškog. Ako se u tijeku vašeg obrazovanja susretnete s nekim problemima, budete imali nekih financijskih ili drugih poteškoća, vrata Grada su vam uvijek otvorena. Možete se javiti meni kao gradonačelniku, predsjedniku vijeća ili na mail Gradske uprave. Nemojte se ustručavati ako budete imali problem za koji smatrate da vam mi možemo pomoći. Nama je bitno da imamo što više visokoobrazovanih ljudi iz našeg grada i cilj nam je da se po završetku vašeg obrazovanja sve više vas vrati u Ljubuški, a mi ćemo se truditi da jačanjem gospodarstva i dovođenjem novih investitora pokušamo za što više vas osigurati radna mjesta“, rekao je gradonačelnik.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?