Dodik: SIP BiH od imenovanja nema legitimitet, a sada ni kredibilitet

Predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Središnje izborno povjerenstvo BiH od imenovanja nema legitimitet, a sada već ni kredibilitet.

Na pitanje Srne da prokomentira to što je SIP protiv njega podnio prijavu Tužiteljstvu BiH i SIPA zbog, kako je navedeno, “verbalnog napada na članove SIP-a, a zbog kojeg neki od njih osjećaju da im je ugrožena sigurnost”, Dodik je rekao da u danima kada pod političkim utjecajem svojih članova donose protuzakonite odluke, oni stižu čak da se bave i akterima izbora podnoseći prijave protiv njih.

Lider SNSD-a je naglasio da umjesto da utvrde da li je član SIP-a Vanja Bjelica Prutina, protivno zakonu, imala sastanak s liderom SDS-a Mirkom Šarovićem i da li je autentična prepiska koja “kruži” društvenim mrežama, a u kojoj se članstvo PDP-a zahvaljuje drugom članu SIP-a Јovanu Kalabi, najavljujući ponavljanje izbora, CSIP BiH se bavi izjavama Milorada Dodika.

“Ako u ovom provizorijumu od države postoji “P” od prava i pravde, gospodo iz SIP-a, svi ćete završiti u TužiTELJSTVU koje bi moralo da se pozabavi vašim kriminalnim radnjama”, poručio je Dodik,prenosi pogled.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?