Razveli se, a četvero djece ostavili djedu

Edin Džafić iz Breze je čovjek koji je život proveo nastojeći imati dovoljno. I da ništa ne fali, ni njemu ni obitelji. 

Radio je, zarađivao. Radovao se mirovinii iako je još mlad. Dobio je dva sina sa suprugom i kasnije nekoliko unučadi. Naravno, bio je presretan. Nažalost, zdravlje nije bilo najbolje, ali snaga obitelji gurala ga je naprijed, piše hayat.ba. 

Novi životni put
A onda, prije nešto više od godinu dana, sin i snaha odlučuju da se razvedu, oboje da krenu nekim novim životnim putevima, a četvero djece da ostave dedi Edinu i baki.

Naravno da je to bio šok za cijelu obitelj, ali Edin je odmah od prvog dana preuzeo brigu o unučadi bez imalo razmišljanja. Iako slabog zdravlja i minimalnih primanja.

Briga o četvero djece nije jednostavna, pogotovo ukoliko imaju šest, četiri, tri i godinu i po. Riječ je o vrlo maloj djeci koja trebaju brigu i pažnju u potpunosti. Edin brine o njima 24 sata, a supruga pokušava dodatno zaraditi nešto u lokalnoj trgovini kako bi doprinijela.

Djeci nedostaju roditelji
Teško je, kaže Edin, objasniti njegov život sada. Ovo nije mogao očekivati. Briga o djeci iziskuje mnogo odgovornosti, ali i sredstava. Ono što mu posebno teško pada jeste osjetiti kako djeci nedostaju majka i otac.
– Ljubav im je potrebna. Mi se trudimo, ali znamo da majku i oca ne može nitko zamijeniti. Sina i snahu sam pitao za sve, ali njih ništa ne interesira. Sve je ovo sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim. Uzimam im pelene. Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama. Željni su majke, topline… Mi mu pružamo što imamo. Jedna je majka, jedan je otac. Kad ne bih ja imao, njima bih dao. Borim se koliko god mogu. Teško je raditi, a njih čuvati – rekao je za kraj Edin Džafić.

e-herecovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?