Pogledajte kako su djeca u Širokom Brijegu napravila emisiju na njemačkom jeziku

Kratka TV emisija ‘Guten Morgen Široki Brijeg’, rezultat rada polaznika kreativne ljetne radionice njemačkog jezika ‘Zabavator’, premijerno je prikazana nedavno u Širokom Brijegu.

Naime, tijekom 23. Mediteran Film Festivala, u jutarnjim projekcijama namijenjenim za najmlađe, emisija u formatu ‘talk showa’ prikazana je u prepunom kinu Borak.

“Ova emisija rezultat je druge ljetne kreativne radionice njemačkog jezika koju je realizirala Udruga Animator u Širokom Brijegu. Petodnevna radionica, održana krajem lipnja, ovu godinu za temu je imala ekologiju, a 28 polaznika učilo je o recikliranju i mnogim drugim načinima očuvanja prirode i okoliša. Maleni polaznici ove kreativne radionice imali su zanimljiva predavanja, kako bi ih zainteresirali i približili im važnost očuvanja prirode i okoliša. Reciklirali su stari papir, tegle, plastične boce, sadili biljke, pravili dvorce a sve to kroz razgovor i druženje na njemačkom jeziku. Ovogodišnji TALK SHOW na njemačkom jeziku koncipiran je na način da su djeca intervjuirala neke od poznatih osoba te su uz učenje njemačkog jezika, radili i na osnovama snimanja i montaže, glume ali i novinarske profesije”, naveli su iz udruge Animator.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?