Ljubuški hotel Bigeste proglašen najboljim malim hotelom u regiji

„Turistička prizma“, nagrada koju dodjeljuje međunarodni žiri nedavno je stigla u Ljubuški i to u hotel Bigeste koji je proglašen najboljim malim hotelom u regiji.

Stjepan Primorac, direktor hotela Bigeste, te predsjednik Turističkog klastera Hercegovine ističe kako je ovo kruna njegovog višegodišnjeg rada u turizmu.

„Mi smo prošlog tjedna u Beogradu dobili najveće moguće priznanje koje se dodjeljuje u sektoru turizma i ugostiteljstva“, kaže Primorac i pojašnjava kako je „Turistička prizma“ osnovana 1997. godine.

„Već 25 godina traje ta manifestacija u kojoj sudjeluje šest zemalja iz bivše Jugoslavije. To su Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i dodatno sudjeluju Mađarska, Bugarska Rumunjska i Albanija. Postoji međunarodni žiri s predstavnicima iz svih zemlja koji se sastoji od urednika novinskih kuća, regionalnih televizija… Tijekom godine predstavnici žirija su obilazili male hotele u svim zemljama odlučili su da smo mi najbolji hotel u kategoriji malih hotela, hvala im na tome“.

On dodaje kako im je ova nagrada ujedno i poticaj da se trude poboljšavati svoju kvalitetu.

„Ovo natjecanje traje 25 godina, a mi smo prvi hotel u BiH iz reda malih hotela, koji je dobio ovo priznanje, a sveukupno iz Bosne i Hercegovine, pored nas jedino je agencija Fortuna iz Mostara dobila isto ovo priznanje, oni su „turističku prizmu“ dobili u kategoriji turističkih agencija“, ističe Primorac.

„Svi volimo priznanja za uspješan rad, ali ovo je priznanje za nas i obvezujuće jer bavimo se poslom u kojem je bitan kontinuitet, jer ono što je bilo jučer, već danas se zaboravlja. U ovom poslu nema opuštanja, i ne smije se dozvoliti nikakvo opuštanje“.

On dodaje kako je 2022. iznimno uspješna godina i da su na tragu da premaše rezultat iz pretpandemijske 2019. koja je bila najbolja godina u turizmu dotad.

„Ovo je godina povratka. 2019. je bila najbolja godina za sektor turizma, a mi smo na dobrom tragu da i premašimo učinak iz 2019. godine. Pandemija je paralizirala naš sektor, a ukidanje mjera i povratak na normalno je doveo do toga da u ovoj godini imamo zaista povećan obim posla. Vratili su se gosti iz inozemstva. Trenutno u nas dominiraju gosti iz Turske, a veseli me i to da smo nedavno imali prvi put autobus gostiju iz Južne Koreje koji su u predkorona periodu bili naši najbrojniji gosti. Zasad iz Južne Koreje još uvijek oni slabo dolaze u Europu jer je prema njihovim standardima to još nesigurno područje što se tiče epidemioloških mjera“, kaže Primorac i dodaje kako im je najveći problem manjak soba.

„Mali smo hotel sa samo 28 soba i ne možemo često primiti inozemne skupine“, ističe.

Čitav razgovor možete poslušati OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?