Bevanda: Prva zadaća novog menadžmenta Uprave policije bit će da potpiše rješenja o umirovljenju

Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda izrazio je zadovoljstvo izborom ravnatelja policije te zamjenika ravnatelja koje je imenovala županijska Vlada na svojoj sjednici u četvrtak.

– Osjećam se sretno što je to pitanje riješeno, da imamo čelne ljude Uprave policije i da se MUP konačno deblokira kao i da svi procesi otpočnu i završe što prije kako bi Uprava policije, odnosno MUP mogli funkcionirati u punom kapacitetu – kazao je u izjavi za novinare ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda nakon imenovanja čelnih ljudi Uprave policije HNŽ-a.

Izrazio je nadu kako će se uskoro popuniti i ostale službe PU koje nemaju svoje čelne ljude te da će ovo ministarstvo imati popunjenu sistematizaciju onako kako to zakon predviđa.

Podsjećamo, MUP već četiri godine i mjesec dana funkcionira bez ravnatelja i zamjenika ravnatelja policije MUP-a HNŽ-a jer je 1.10. 2018. godine istekao mandat bivšem ravnatelju policije. Također, dugi niz godina nisu funkcionirala radna tijela MUP-a kao što su policijski odbor i žalbeni biro, disciplinski tužitelj i povjerenstva za što je bilo nužno imati ravnatelja policije.

Kako je ministar Bevanda pojasnio, prva zadaća novog menadžmenta Uprave policije bit će da potpiše rješenja o umirovljenju oko pedesetak policijskih službenika kojim će se osloboditi skoro 300 radnih mjesta policijskih službenika. 

Ministar je naveo kako u PU, odnosno MUP-u nedostaje i tzv. civila, odnosno državnih službenika i namještenika.

Izrazio je nadu kako će Županijska vlada već na narednoj sjednici donijeti odluku o raspisivanju natječaja za te državne službenike i namještenike, piše dnevnik.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?