SKB Mostar: Na MR pretrage pacijenti čekaju do osam mjeseci

Na radiologiji Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar najveća potražnja je za neuroradiološke MR pretrage, koje se, prema navodima iz te zdravstvene ustanove, čekaju u rasponu od jednog do osam mjeseci.

Zbog pandemije covida-19 dio bolničkog sustava tijekom protekle dvije godine bio je značajno usporen ili povremeno ograničen te je stoga, u tom razdoblju, primjetno smanjenje broja obrađenih pacijenata na Kliničkom zavodu za Radiologiju SKB-a Mostar.

Iz te bolnice kažu kako je to posljedično rezultiralo činjenicom da je u zadnje vrijeme povećan priljev pacijenata za radiološke dijagnostičke pretrage.

Najveća potražnja odnosi se na neuroradiološke MR pretrage te se takvi pacijenti trenutno naručuju u rasponu od mjesec do osam mjeseci, u ovisnosti od uputne dijagnoze i žurnosti obrade prema pravilima struke – potvrdili su Feni iz SKB-a Mostar.

Kažu kako poduzimaju sve raspoložive načine kako bi ublažili pritisak povećanog broja pacijenata.

Glede nastojanja da smanjimo liste čekanja, poduzimamo sve raspoložive načine kako bismo ublažili pritisak povećanog broja pacijenata, od povećanog broja radnih sati u svrhu snimanja MR pretraga, angažiranja dodatnih suradnika kao i nabave novog MR uređaja – naglasili su.

Također ističu kako u stalnoj komunikaciji s liječnicima/kliničarima i obiteljskim liječnicima konstantno ukazuju na važnost dobre prosudbe pri indiciranju radioloških pretraga.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?