Pročitajte što je sve Kim Kardashian morala uraditi kako bi odjenula “golu” haljinu Marilyn Monroe

Svima znana “gola” haljina Marilyn Monroe koju je Kim Kardashian ponosno odjenula na prošlogodišnjoj Met Galu, ušla je u modnu povijest. No tek je nedavno, u ovotjednoj epizodi reality showa The Kardashians na platformi Hulu, otkriveno što se događalo iza kulisa u njenom domu tijekom priprema za najvažniji modni događaj, kako je Kim došla na ideju iskopirati legendarnu glumicu i najvažnije, trenutak u kojem isprobava ‘tu‘ haljinu i dolazi do zaključka da mora na dijetu, piše Gloria.

Na početku treba reći da se umalo dogodilo nepojmljivo – Kim je razmišljala o tome da se zahvali na pozivu! Nije znala kako nadmašiti vlastiti look na Met Gali 2021., onaj u Balenciaginom crnom kompletu prekrivenog lica, s dugim konjskim repom koji joj je virio iz maske i zato je reality zvijezda te osnivačica brenda Skims već počela smišljati isprike za moćnu domaćicu događanja, Annu Wintour.

Kim Kardashian prilikom dolaska na  Met Gala 2021.

“Nekad sam očajnički htjela tu pozivnicu, a stigla je tek 2013. Išla sam s Kanyeom, da njega nije bilo vjerojatno bih još morala čekati. On me je tada stilizirao. Nevjerojatno mi je što sada razmišljam da preskočim događaj”, izjavila je u epizodi obiteljskog reality showa.

Kako je modna tema bila vezana za Ameriku, shvatila je da je trenutak kad je Marilyn Monroe u ‘goloj‘ haljini pjevala rođendansku pjesmu američkom predsjedniku Johnu Fitzgeraldu Kennedyju – jedan od najznačajnijih događaja u njihovoj novijoj modnoj povijesti.

“Gdje je haljina koju je nosila?”, zapitala se.

Pričajući sa svojim stilistom Carlosom Nazarijem doznala je da je haljinu za 4,8 milijuna dolara kupila američka franšiza Ripley‘s Believe It Or Not specijalizirana za izlaganje rijetkih predmeta i memorabilija.

Nakon malo nagovaranja (u koje se uključila i njezina majka, Kris Jenner), Kim je ostvarila naum. Iz muzeja su joj poslali kopiju haljine i rekli da ako stane u nju, moći će isprobati original i nositi ga na crvenom tepihu Met Gale, prenosi Daily Mail.

“Guglala sam njezine mjere, usporedila ih sa svojima, brinula me je malo širina njenih ramena jer su veća od mojih. Znala sam da imam samo jednu priliku. Ono što u muzeju nisu znali jest to da je moje tijelo prilagodljivo, mogu se ugurati u bilo što”, ispričala je samouvjereno stilistu.

Pokazalo se da joj kopija Merlinkine haljine (ipak) pristaje, ali sašivena je od materijala koji je, ipak, malčice rastezljiv. Originalna, gotovo pet milijuna dolara vrijedna haljina nije rastezljiva i zato Kim ništa nije prepustila slušaju. Entuzijastično se bacila na skidanje najmanje deset kila, a emisija iz obiteljskog reality showa pokazuje kako zdušno vježba sa svojim trenerom. Kako je Kim niža od Marilyn Monroe, obula je vrtoglave platforme kako bi što vjernije rekreirala izgled američke ikone.

Nije joj bilo teško mršaviti (navodno čak 16 kilograma), nositi ne baš udobnu obuću, promijeniti boju kose, potruditi se pronaći vjernu kopiju stole kojom se Merlinka ogrnula kad je počela pjevati JFK-ju, a potom je pustila da meki, krzneni ogrtač, seksepilno klizne na pod. Znamo što se poslije dogodilo s njima dvoje, a poznato je i to da je Kim Kardashian zablistala na Met Gali, piše Gloria.

Kim Kardashian i Pete Davidson

Što reći, svima su vilice pale do poda kad se, pod ruku s tadašnjim dečkom, Peteom Davidsonom, pojavila na događanju. No tek sada je priznala kako je originalnu haljinu nosila samo prilikom fotografiranja na stepenicama Met Gale. Odmah poslije preodjenula se u kopiju u kojoj je paradirala do kraja glamurozne večeri. Jer da je oštetila ili ne daj Bože, uništila gotovo pet milijuna dolara vrijednu memorabiliju, to bi čak i za dobrostojeću Kim, bio vrlo skup ‘sport‘. A o tome da joj Amerika nikad ne bi oprostila taj grijeh, da i ne govorimo.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?