Prve snježne pahulje u Europi, evo kada će padati kod nas

Prvi ovosezonski snijeg već je prekrio Austiju, Sloveniju. Još prošli tjedan na Zavižanu u Hrvatskoj su pale prve pahulje snijega.

Ubrzo je sve bilo pokriveno prvim bijelim sniježnim pokrivačem. Što se tiče Slovenije, barem njezin najviši planinski dio, osvanuo je danas pod snježnim pokrivačem. Bijeli nanosi snimljeni su na Kredarici, planinskom vrhu u Julijskim Alpama u blizini Triglava.

Nešto niže se nalazi najviša slovenska meteorološka postaja, smještena na 2.514 metara nadmorske visine, prenosi Avaz. – Kredaricu ponovno grli snijeg, iako je visina novonastaloga tek 15 centimetara – objavljeno je na Facebooku.

Prema najavama meteorologa Federalnog hdirometeorološkog zavoda, snijeg bi mogao sutra zabijeliti pojedine planinske vrhove. – U subotu, 5. studenoga 2022., u Bosni i Hercegovini bit će oblačno s kišom. Lokalno će biti i obilnijih padavina. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Temperatura zraka većinom će se kretati između 7 i 13, a na jugu zemlje od 12 do 18 stupnjeva – priopćeno je iz FHMZ.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?