Lavovi u Sydneyu pobjegli iz nastambe u ZOO vrtu, pa se vratili

Pet lavova uspjelo je nakratko pobjeći iz svoje nastambe u zoološkom vrtu Taronga u Sydneyju rano jutros, što je navelo zoološki vrt da oglasi uzbunu i udalji goste svog noćnog programa “Rikanje i hrkanje” na sigurno, piše hrt.hr.

Lavovi – mužjak Ato i četiri mladunca viđeni su izvan nastambe u 6.30 po lokalnom vremenu iako su još uvijek bili u području koje je ogradom odvojeno od ostatka zoološkog vrta. Čuvari zoološkog vrta uspavali su i vratili jedno mladunče, a ostali su se sami vratili.

Zoološki vrt je naveo da se hitno reagiralo manje od 10 minuta od bijega lavova iz glavnog izložbenog prostora. Potvrđeno je da su se lavovi vratili u svoju nastambu do 9 sati ujutro, izvijestili su lokalni mediji.

Nitko nije ozlijeđen i zoološki vrt se redovno otvorio.

– Zoološki vrt ima vrlo stroge sigurnosne protokole za takav incident i odmah su poduzete mjere, rekao je izvršni direktor zoološkog vrta Taronga Simon Duffy na konferenciji za novinare.

U zoološki vrt pozvana je policija, a osoblje je udaljilo posjetitelje programa “Rikanje i hrkanje” od potencijalne opasnosti.

– Dotrčali su u područje šatora i rekli: ‘Ovo je ‘kod jedan’, izađite iz svog šatora i trčite, krenite odmah i ostavite svoje stvari’, rekao je lokalnim medijima posjetitelj Magnus Perri na odlasku iz zoološkog vrta sa svojom obitelji.

Nastamba za lavove u zoološkom vrtu Taronga dom je Atou, Mayi i njihovih pet mladunaca – dva mužjaka Khari i Luzuko i tri ženke Malika, Zuri i Ayanna. Maya i Ayanna ostale su u ograđenom prostoru dok su se ostali oslobodili. Zoološki vrt će istražiti kako su životinje uspjele pobjeći. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?