Prvi nacionalni susret za slobodne osobe, otvorene za sklapanje katoličkog braka, održan u Karlovcu

Pod geslom “U ljubavi nema straha” u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu održan je prvi nacionalni susret za slobodne osobe, otvorene za sklapanje katoličkog braka. Na cjelodnevnom druženju, praćenom molitvom i pjesmom, okupili su se vjernici iz cijele zemlje, piše hrt.hr.

Više od 400 neudanih i neoženjenih katolika iz cijele zemlje imalo je samo jednu želju – pronaći srodnu dušu. S nadom da će uspjeti u tome onamo je iz Slavonskog Broda došao i 33-godišnji Mario Sandak.

– Moja su očekivanja uvijek ta da ću susresti, gdje god idem, gdje me Gospodin povede, da ću susresti svoju, eto tako da kažem, pravu ljubav, rekao je.

Njemu prepustim te stvari jer Gospodin zna najbolje vrijeme kada, šta i kako, dodaje.

Da je tako, svjedočili su Jelena Tomislav Vinković, svjedoci na susretu.

– Iz Njemačke sam doputovao na taj susret, to je bilo, ne znam, imao sam nekakvu unutarnju potrebu, reka je Tomislav.

– Išla sam često po tim duhovnim obnovama, po hodočašćima, ali ovaj susret me baš privlačio jer je ciljano bio namijenjen za samce, kazala je Jelena.

Bilo je to prije malo više od godinu dana. Sada su u braku. No upoznavanje drugih koji teže katoličkom braku samo je jedna od dobrobiti takvih susreta.

– Nama nije cilj da se ljudi ovdje spajaju, znači to jednostavno nije mjesto za to, a niti vrijeme, za to sve treba nekakva upoznavanja i priprema, ističe organizator Tomislav Belavić iz Katoličke udruge “Prilika za susret”.

Glavni cilj je – putem euharistije, molitve i svjedočanstava – okupljene kvalitetno pripremiti za brak. Jer u njemu će biti izazova.

– Josip i Marija su se zaljubili, bili su zajedno i onda je došlo do teškoća, Josip je htio napustiti blaženu djevicu Mariju i nakon toga jer je bio otvoren Bogu došlo je do ponovnog sjedinjenja njih kao muž i žena, rekao je rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente.

U Hrvatskoj je nekoliko stotina tisuća samaca od 30 godina i više. Ovaj prvi, ali ne i posljednji Nacionalni susret – korak je prema tome da svatko od njih pronađe – svoju sreću.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?