Musk: Misija Twittera je postati najtočniji izvor informacija o svijetu; progovorio o suspenziji računa

Novi izvršni direktor Twittera, Elon Musk, rekao je u nedjelju da je misija ove platforme postati najtočniji izvor informacija o svijetu, što je izazvalo raspravu o tome kako će to postići i tko određuje što je točno.

Mnoštvo mjera, uključujući otpuštanje polovice osoblja i naplatu korisnicima, koje je Musk poduzeo otkako je preuzeo Twitter u ugovoru vrijednom 44 milijarde dolara prije samo tjedan dana, pružilo je neke rane naznake kako će platformu preoblikovati najbogatija osoba na svijetu.

Za pad priljeva oglašivača Musk je okrivio aktivističke skupine koje, smatra, izvršavaju pritisak na oglašivače.

“Twitter treba postati daleko najtočniji izvor informacija o svijetu. To je naša misija”, rekao je Musk u nedjelju.

Njegov tweet odmah je izazvao desetke tisuća odgovora i izazvao žustre rasprave o tome kako će misija biti ostvarena, javlja Reuters.

Musk je u nedjelju također rekao da će korisnici Twittera koji se lažno predstavljaju bez jasnog navođenja biti trajno suspendirani bez upozorenja.

Rekao je da je Twitter prethodno izdao upozorenje prije suspenzije, ali kako Twitter uvodi široku provjeru, neće biti upozorenja, kao ni “nikakvih iznimaka”.

“Ovo će biti jasno identificirano kao uvjet za prijavu na Twitter Blue”, rekao je Musk, dodajući da će bilo kakva promjena imena uzrokovati privremeni gubitak potvrđene kvačice.

Twitter je u subotu ažurirao svoju aplikaciju u Appleovom App Storeu kako bi počeo naplaćivati ​​8 dolara za tražene plave kvačice kako bi povećao prihod.

Prednosti usluge provjere uključivale bi “polovicu oglasa”, mogućnost objavljivanja duljih videa na Twitteru i rangiranje prioriteta za kvalitetan sadržaj, rečeno je, javlja reuters, prenosi narod.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?