Nikšić: Postigli smo visoku razinu suglasnosti, dobro smo počeli

Prvi službeni pregovori političkih lidera u Bosni i Hercegovini su završeni danas, a razgovarali su predstavnici HDZ-a, SDP-a, NiP-a i Naše stranke. Nakon sastanka u Mostaru se novinarima obratio Nermin Nikšić.

Nikšić je zajedno s Elmedinom Konakovićem i Edinom Fortom razgovarao s Draganom Čovićem u središnjici HDZ-a.

Čović je poručio kako je zadovoljan nivoom razgovora koji su postigli, s čim se složio i Nikšić dodavši da ovim načinom na koji su krenuli dogovarati vlast mogu doći i do konačnog rješenja.

“Sve je bilo onako kako smo i očekivali, planirali i dogovarali. Imali smo jedan otvoren i iskren razgovor. Naše je zadovoljstvo da smo razgovarali o mogućnosti formiranja vlasti, a osnova je ima li dovoljan broj zastupnika koji je mogu napraviti i formirati vlast na svim razinama. Dalje, da u fokus stavimo program, a to su euroatlantske integracije, vladavina prava i pravna država BiH i na kraju ekonomsko-socijalne reforme”, rekao je.

Ističe kako su “postigli visoku razinu suglasnosti” o tome da je vrlo važno da buduće vlade imaju konkretan program i plan djelovanja, umjesto da budu formirane samo jer ima dovoljno ruku. Osvrnuo se i na to da su dobro počeli razgovore te da se nada kako će se ubrzo priključiti i ostali predstavnici osmorke.

“Nas trojica smo ovdje kao Trojka koja je pokazala da se u Sarajevu može na ovaj način formirati vlast, ali i naši partneri u okviru osmorke će se uključiti u vremenu koji je pred nama. Nadam se da ćemo pristupom kakav smo danas imali doći do programa u što ranijim mogućim rokovima kako bi ispunili i one rokove o konstituiranju vlasti. Ja mislim da ćemo ovako kako smo krenuli doći do rješenja”, kazao je Nikšić.

Na pitanje novinara o toj temi, ističe da Izborni zakon jest interes svih građana u BiH, ali da je njihov fokus program. Kako je kazao Čović, o Izbornom zakonu danas nisu razgovarali.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?