Romilda Ćutuk iz Ljubuškog osnovala brend prodaje i iznajmljivanja svečanih haljina

Iako je po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti, Romilda Ćutuk iz Ljubuškog zaokupljena je posve drugačijim poslovnim aktivnostima.

Ne tako davno osnovala je brend L’amore za prodaju i iznajmljivanje svečanih haljina. Klijentice s kojima surađuje većinom su iz Mostara, Metkovića, Makarske, Vrgorca, Gruda, no ipak najveću podršku ima od Ljubušanki.

 -Ovim poslom odlučila sam se baviti prije tri mjeseca, iako je ljubav prema šivanju unikatnih haljina nastala davno. Prije godinu dana upisala sam tečaj krojenja i šivanja kod gospođe Jadranke Rozić u Čapljini i na početku sam taj posao radila samo za sebe i kćeri, a nakon usavršavanja počela sam šivati haljine i za druge djevojke. S obzirom na to da se radi o počecima poslovanja, oduševljena sam rezultatom i zanimanjem za ono što nudim klijenticama, istaknula je Ćutuk za Dnevni list.

Moderan i jedinstven stil je ono što ih posebno privlači.

-U svaku haljinu unesem nešto novo, što je čini posebnom. Djevojke su me znale pitati je li riječ o L’amore haljinama, što znači da se već sada prepoznaje stil koji njegujem. Trenutačno se najviše traže haljine s dodatkom perja, koje i onoj najjednostavnijoj daje poseban pečat, naglasila je Ćutuk.

Cijene šivanja ovise o modelu i materijalu, od 100 KM pa nadalje. Najskuplja haljina koju je dosad radila koštala je 800 KM, a neke od njih možete vidjeti i na društvenim mrežama, na Facebook i Instagram profilu – L’amore Dress. 

Brojni planovi

Ćutuk nam je kazala i to kako je u Dječjem vrtiću Ljubuški, podružnica Vitina, nedavno održala radionicu prilagođenu najmanjim uzrastima. Uz ugodno druženje, cilj radionice bio je poticati dječju kreativnost.

-Nadam se da ću ostvariti određena sredstva kako bih mogla proširiti posao koji je još u razvoju. Što se tiče daljnjih planova, planiram odraditi još jedan tečaj u Čapljini. Ideja je mnogo, a spomenuti projekt pomogao bi mi da makar neke od njih i ostvarim, zaključila je Ćutuk.

Autor: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?