Sarajevska “Trojica” stižu u Mostar na pregovore s HDZ BiH

Premijer Kantona Sarajevo, govoreći o uspostavljanju vlasti nakon ovogodišnjih Općih izbora, istakao je da je formiranje Vlade FBiH i one u Kantonu Sarajevo povezano.

“Postoji dogovor između stranaka Trojke koji imaju dovoljnu većinu za formiranje vlade, da to pitanje raspravljamo zajedno sa pitanjem eventualnog formiranja Federalne vlade”, kazao je Forto.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je da danas i službeno počinju pregovori za formiranje vlasti na razini FBiH, kako bi se pravovremeno implementirali rezultati izbora.

“Idemo da vidimo kako bi to izgledalo, to je jedan preliminarni sastanak. Ovo je prvi službeni sastanak sa HDZ-om. Ne mogu predvidjeti što se može očekivati od sastanka. Strašno je važno da se uspostavi komunikacija. Mogu vam reći ispred Naše stranke, nama je bitan program. To smo već pokazali. To je Trojka u Kantonu Sarajevo pokazala. Strašno nam je bitno da se okrenemo građanima i onome što će biti dobro za građane a da se manje govori o matematici, dijeljenju kolača, firmi itd., to nam je uvijek bilo manje bitno”, kazao je Forto tokom gostovanja na FTV-u.

Podsjećamo, jučer je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović najavio da će prvi sastanak o formiranju vlasti HDZ održati s predstavnicima “Osmorke” u 11 sati, a u Mostar danas idu predstavnici Naše stranke, Naroda i pravde i SDP-a.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?