Mišetić ponovo prizemljio Bajrović oko sudjelovanja Hrvatske vojske u Euforu

U ionako uzburkanoj političkoj situaciji dodatno su se zaoštrili odnosi i porasle tenzije najavom slanja hrvatskih vojnika u okviru misije ALthea. Bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić je poručio: “Što je vojska Hrvatske dolazila u BiH, dolazila je’

Tu je i neizostavna ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja ne želi “agresorske vojnike” u BiH dok istovremeno ima stan u “agresorskoj zemlji”, točnije u Rijeci.

Također, pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” uputile su dopis glavnom tajnika UN-a Antoniju Guterresu i savjetnici glavnog tajnika za prevenciju genocida u Vijeću sigurnosti UN Alicei Wairimu Nderitu u kojem pozivaju da spriječe “namjeru Vlade Hrvatske da putem UN-a i NATO-a vojno angažira svoje oružane snage u BiH posredstvom misije ALTHEA”.

Ne bi to bilo cjelovito da se nije oglasio i jedan od vodećih bošnjačkih radikala Reuf Bajrović koji je na Twitteru objavio status o vojsci na teritoriju BiH.

“Usprkos NATO mandatu, država BiH može odbiti vojsku bilo koje pojedine zemlje na svom teritoriju kroz odluku Predsjedništva. Tu je i dalje 2:1 za BiH na ključnim pitanjima”, napisao je.

Međutim, njegovu izjavu odmah je odbacio Luka Mišetić, poznati hrvatski odvjetnik s američkom adresom koji se istaknuo obranom hrvatskih generala u Haagu.

“Netočno. BiH je potpisom na Daytonski sporazum dala dopuštenje NATO-u da odlučuje koje će države članice dati snage u BiH. A Aneks 1-A izričito je zahtijevao od Hrvatske da povuče svoje snage iz BiH, ali je izuzetak od ovog zahtjeva bio ako Hrvatska sudjeluje kao dio međunarodnih snaga u BiH”, poručio je Mišetić priloživši dokument, prenosi Direktno.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?