Župan Boban s nadbiskupima Vukšićem i Kutlešom razgovarao o pomoći Hrvatima u BiH

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban primio je u ponedjeljak nadbiskupa Vrhbosanske nadbiskupije Tomu Vukšića i nadbiskupa Splitsko-makarske nadbiskupije Dražena Kutlešu.

Tom prigodom župan Boban je s dvojicom nadbiskupa razgovarao o suradnji i pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Osim susreta s nadbiskupima, potpisan je i ugovor sa Zakladom Vrhbosanske nadbiskupije.

Župan Boban podsjetio je kako je njegova županija i do sada pomagala Hrvate u Bosni i Hercegovini.

“Podsjetit ću da smo s kardinalom Vinkom Puljićem uređivali knjižnicu u zgradi Nadbiskupije. Pomagali smo i u Glamoču i Tomislavgradu, a sada aktivno radimo na pomoći izgradnje vrtića na Kupresu. S predsjednikom Caritasa Mostarsko-duvanjske nadbiskupije don Željkom Majićem radimo na projektu palijativne skrbi u Grudama”, naglasio je Boban.

Nadbiskup Vrhbosanske nadbiskupije Tomo Vukšić kazao je kako je povod današnjega dolaska organizirano pomaganje sa strane županije i drugih različitih ustanova s ovoga područja Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije koja je osnovana prije nekoliko godina i koja se na ovaj način brine da okuplja ljude, plemenite dobrotvore koji žele pomagati.

Splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša je također izrazio zadovoljstvo današnjim susretom.

“Želio bih da ova suradnja sve više raste i da bude na korist svima onima kojima je namijenjena”, zaključio je nadbiskup Kutleša, objavljeno je na službenim stranicama Splitsko-dalmatinska županije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?