Kakva je budućnost Vukovara?

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved kazao je u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” kako Vlada čini sve napore da se očuva svijest o stradanju hrvatskog naroda u Vukovaru.

Studeni je mjesec kada posebno odajemo počast svim hrvatskim žrtvama, od Banovine, preko Karlovačke županije, Dalmatinske zagore, pa sve do Vukovara, piše hrt.hr.

Medved: Nikada se ne smije zaboraviti žrtva

Medved je dodao kako se nikada ne smije zaboraviti žrtva koju je Hrvatska platila za svoju slobodu. Potpredsjednik Vlade vjeruje da će u Vukovar, ali i Škabrnju danas doći puno ljudi, koji će se pokloniti žrtvama.

– I da prenesemo sve te naše emocije koje će se danas doživjeti, na svoju sredinu, obitelj i bližnje, svoje suradnike. Bitno je naglasiti da sjećanje na žrtve nije samo danas ili samo ove dane. Mi u Vladi i Ministarstvu hrvatskih branitelja potičemo da cijelu godinu odajemo počast našim žrtvama, poručio je.

Prije nešto više od dvije i pol godine donesen je poseban zakon – Vukovar je proglašen mjestom posebnog domovinskog pijeteta.

Medved je naglasio kako je ta odluka donijeta da bi Vukovar zauvijek ostao simbol obrane domovine. Istaknuo je kako je donijet i Zakon o blagdanima, da bi svi ljudi, koji to žele, mogli doći odati počast žrtvama.

Poručio je kako je Vlada učinila dosta toga za Vukovar, ali da se još uvijek puno toga treba napraviti. 

Sudarić: Veleučilište Lavoslav Ružička privlači studente 

Dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Željko Sudarić istaknuo je kako se vidi da je Vukovar grad posebnog pijeteta.

Dodao je kako Veleučilište privlači puno studenata da na njemu studiraju, ne samo iz Hrvatske već i iz drugih gradova u okruženju. Naglasio je kako je u Vukovaru lijepo živjeti, jer ima svu potrebnu infrastrukturu.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved poručio je kako Vukovar ima budućnost, posebice za mlade obitelji.

Vlada će uvijek biti uz Vukovar, kao i Vukovarsko-srijemska županija.

Medved je kazao kako je potrebno sačuvati zajedništvo, a ne smijemo biti pesimisti. 

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku: 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?