Napeto glasovanje: Pogledajte tko se iz ŽZH bori za mjesto u Domu naroda FBiH

Vrlo važno glasovanje slijedi danas u Širokom Brijegu gdje se biraju zastupnici za Dom naroda FBiH koji će tako “upasti” na plaće koje idu preko četiri tisuće maraka, a nominirano je mnoštvo Hrvata, te samo jedan zastupnik Srba koji će izvjesno „upasti“ u Dom naroda, a riječ je o Miroslavu Mitroviću iz Ljubuškog.  

S druge strane, Županija Zapadnohercegovačka u Dom naroda treba poslati još četvoricu Hrvata, a mnoštvo ih je nominirano.

Naime, danas u podne počela je sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, a nakon što su zastupnici usvojili zapisnik s prve konstituirajuće sjednice, predsjednik Povjerenstva za izbor i imenovanje Vedran Kožul (HDZ BiH) pročitao je kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Lista HDZ-a BiH i koalicijskih partnera nominirala je Ivicu Pavkovića, Damira Jurišića i Bernardicu Luburić, Tomislav Mandić je nominirao sebe, Ivana Damjanovića i Vedrana Kožula, Milan Ševo je nominirao sebe i Marka Radića, a Ivana Zrimšek Šaravanja je predložila sebe, Ivanu Barišić i Ivana Jelčića. HDZ 1990 je predložio da u Dom naroda ode Antonija Banožić, a Miroslav Mitrović iz Kluba Srba je predložio sebe za odlazak u Dom naroda.

Nakon ždrijebanja redoslijeda kandidacijskih lista, uslijedila je stanka kako bi Povjerenstvo moglo pripremiti glasačke listiće.

Inače, iako je ŽZH prema novim odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta nametnutima 2. listopada trebala dati sedam zastupnika u federalni Dom naroda, ona će dati njih samo pet, točnije četiri iz reda Hrvata te jednog iz reda Srba dok će preostala dva biti popunjena iz drugih županija s obzirom da u Skupštini ŽZH nema predstavnika iz reda Bošnjaka i Ostalih, piše Jabuka.tv

Ovo su liste:

Lista HDZ BiH, HDU, HSS i HKDU:

Ivica Pavković

Damir Jurišić

Bernardica Luburić

Lista predlagatelja Tomislava Mandića:

Tomislav Mandić

Ivan Damjanović

Vedran Kožul

Lista predlagatelja Milana Ševe:

Milan Ševo

Marko Radić

Lista predlagateljice Ivane Zrimšek Šaravanje:

Ivana Zrimšek Šaravanja

Ivana Barišić

Ivan Jelčić

Lista predlagatelja HDZ 1990:

Antonija Banožić

Lista predlagatelja Miroslav Mitrović (Klub Srba):

Miroslav Mitrović

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?