Pobjeda Portugala u “vatrometu”, Gana zamalo izjednačila u 99. minuti!

Nogometaši Portugala pobijedili su reprezentaciju Gane s 3-2 (0-0) u utakmici prvog kola u skupini H na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koja je u četvrtak odigrana na stadionu 974 u Dohi, javlja hrt.hr.

Strijelci za Portugal bili su Cristiano Ronaldo (65) iz kaznenog udarca, Joao Felix (78) i Rafael Leao (80), dok su za Ganu pogotke postigli Andre Ayew (73) i Osman Bukari (89).

Cristiano Ronaldo je u 63. minuti padom u kaznenom prostoru nakon starta Alidua Seidua izborio kazneni udarac i zatim ga u 65. minuti sam realizirao za vodstvo Portugala. Kapetan portugalske reprezentacije tako je postao prvi nogometaš u povijesti koji je postigao pogodak na pet svjetskih prvenstava.

Gana je u 73. minuti izjednačila. Mohammed Kudus je ušao s lijeve strane u kazneni prostor, vratio povratnu loptu u sredinu peterca, gdje je na nju natrčao ganski kapetan Andre Ayew i poslao ju u mrežu.

Radost Afrikanaca kratko je trajala, jer je u 78. minuti Portugal ponovno poveo. Joao Felix je dobio loptu od Brune Fernandesa na desnom krilu, sjurio se prema kaznenom prostoru i s 12 metara rutinski prebacio vratara Lawrencea Ati-Zigija.

U 80. minuti Portugal je udvostručio svoju prednost. Ponovno je pravovremeno dodavanje uputio Fernandes koji je na lijevoj strani kaznenog prostora pronašao Rafaela Leaa, a ovaj smireno poslao loptu desnom nogom u suprotan kut za 3-1.

Gana je smanjila zaostatak u 89. minuti. Po lijevoj strani prošao je Abdul Rahman Baba, ubacio u sredinu, gdje je najviši u skoku bio Osman Bukari i glavom s pet metara poslao loptu u mrežu.

U prvom su dvoboju u skupini H Urugvaj i Južna Koreja na stadionu Education City odigrali 0-0. Tijekom čitavog dvoboja nijedna reprezentacija nije uputila udarac unutar okvira suparničkog gola, iako su Urugvajci dvaput zatresli vratnicu: Diego Godin u 43. minuti udarcem glavom nakon kornera te Federico Valverde u 89. minuti udarcem s 20-ak metara.

Portugal je s tri boda vodeći na ljestvici skupine H, po jedan bod imaju Urugvaj i Južna Koreja, a na začelju je Gana bez bodova.

U drugom kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak, 28. studenoga, sastat će se Južna Koreja – Gana (14 sati) i Portugal – Urugvaj (20 sati).

SP, skupina H (1. kolo):

PORTUGAL – GANA 3-2 (0-0)

Stadion 974. Gledatelja: 42.600. Sudac: Ismail Elfath (SAD).

STRIJELCI: 1-0 Cristiano Ronaldo (65-11m), 1-1 A. Ayew (73), 2-1 Joao Felix (78), 3-1 Rafael Leao (80), 3-2 Bukari (89)

PORTUGAL: Diogo Costa – Cancelo, Dias, Pereira, Guerreiro – Bruno Fernandes, Neves (od 77. Rafael Leao), Otavio (od 56. Carvalho) – Bernardo Silva (od 88. Goncalo Ramos) – Cristiano Ronaldo (od 88. Joao Mario), Joao Felix (od 88. Palhinha).

GANA: Ati-Zigi – Seidu (od 66. Lamptey), Amartey, Djiku, Salisu (od 93. Semenyu), Rahman Baba – Partey, Kudus (od 77. Bukari), Abdul Samed (od 93. Kyereh), A. Ayew (od 77. J. Ayew) – Williams.

Žuti kartoni: Danilo, Bruno Fernandes (Portugal), Kudus, Ayew, Seidu, Williams (Gana)

Crveni kartoni: –

TIJEK SUSRETA SA SNIMKAMA GOLOVA:

———————————————

90+10′ – KRAJ!! POBJEDA PORTUGALA!!!

90+9′ – kakva pogreška portugalskog golmana Coste, zamalo je Gana izjednačila!!!

90′ – još devet minuta nadoknade!

89′ – napadač beogradske Zvezde Osman Boukari smanjuje na 3:2! Nije još ovo gotovo, Ganci će pokušti izjednačiti!


80′ – Rafael Leao zabija! Ušao je u igru u 77. minuti i zabio tri minute kasnije!

78′ – Joao Felix zabija prekrasan gol za novo vodstvo Portugala!

73′ – Izjednačenje! Andre Ayew izjednačava iz prve ozbiljnije ganske akcije u drugom poluvremenu! Njegov 24 gol za reprezentaciju! Lopta uopće nije bila namijenjena Ayewu, no prošla je kroz noge Pereiri i dospjela kod njega!

72′ – Šansa Gane! Bomba Kudusa iz daljine, ali puca po sredini gola!

65′ – Ronaldo zabija s bijele točke! Portugal vodi 1:0!

62′ – Ronaldo pomalo dramatično pada u duelu sa Salisuom i sudac pokazuje na bijelu točku! Slijedi VAR provjera! Kratka je, bit će penal!

56′ – izlazi Otavio, u igri je kod Portugala William Carvalho

55′ – konačno se nešto događa na ovoj utakmici, prvo Ronaldo prijeti na jednoj strani, a onda na drugoj još konkretnije Kudus, no pucao je pored gola

49′ – žuti karton za Ayewa

46′ – počelo je drugo poluvrijeme

45+3′ – kraj prvog poluvremena

43′ – Ronaldov udarac blokiran je u gužvi, uslijedio je dupli pas sa Silvom, ali nije bilo ništa od toga, iako je izgledalo opasno

31′ – Ronaldo zabija, ali sudac je prije njegovog udarca dosudio prekršaj u napadu, sudac je njegovo građenje procijenio kao faul nad Djikuom

28′ – Felix je pucao, ali loše je zahvatio loptu

23′ – smirila se utakmica, čuju se prvi zvižduci s tribine na kojoj su portugalski navijači

13′ – opet je Ronaldo u šansi, nabacio je Guerreiro, a Ronaldo je glavom pucao pored gola


10′ – presječena lopta donijela je prilik za Portugal, ali Ronaldo nije dobro primio loptu i nije dobro pucao!

9′ – Seidu je ubacio s desne strane u šesnaesterac, ali portugalski vratar prvi dolazi do lopte

5′ – Prijetnja Portugala! Otavio je pucao s ruba kaznenog prostora, ali daleko od gola

1′ – počeo je dvoboj na stadionu 974

Uoči utakmice stigli su početni sastavi:

Portugal: Costa – Cancelo, Dias, Pereira, Guerreiro – Fernandes, Neves, Otavio – Bernardo Silva – Ronaldo, Felix

Gana: Ati – Seidu, Djiku, Amartey, Salisu, Rahman – Kudus, Partey, Samed, Ayew – Williams

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?