Prošli mjesec Zračna luka Mostar imala samo 711 putnika

Zračna luka Mostar često zjapi prazna, pokazuju to i podaci koje je objavio portal Exyuaviation.com.

Rijetko avioni slijeću i polijeću s ovog aerodroma, a i sada na njihovoj web stranici Mostar-airport.ba nema uopće zakazanih letova.

U čitavom prošlom mjesecu je kroz mostarski aerodrom prošlo 711 putnika. Portal Exyuaviation.com piše kako listopadska brojka od 711 putnika predstavlja pad od 88,7 posto u odnosu na isti mjesec 2019. Inače, u prvih deset mjeseci ove godine, u razdoblju siječanj-listopad 2022., Zračna luka Mostar imala je 9.995 putnika, što je pad od 68,1 posto u odnosu na prije tri godine.

Sve to ukazuje koliko je pandemija utjecala na poslovanje Zračne luke Mostar. Glavni izvor prometa, charter letovi za vjerske hodočasnike koji su slijetali u Mostar pa išli za Međugorje, skoro su pa nestali.

Podaci govore o tužnoj statistici, pandemijske 2020. godine Zračna luka Mostar opslužila je samo 1.374 putnika, dok su se 2021. brojke jedva popravile s ukupno 1.942 putnika koja su prošla kroz njezina vrata.

Iako ove godine broj putnika dostiže skoro 10 tisuća, još uvijek je ispod razine iz 2014. kada je kroz mostarski Zračnu luku prošlo 78.055 putnika.

U rujnu je Zračna luka Mostar objavila da je potpisala ugovor s Wizz Airom prema kojem te da će avioni ove jeftine kompanije narednog ljeta redovno letjeti s mostarskog aerodroma te konačno najveći grad na Neretvi i čitavu hercegovačku regiju zračnim linijama direktno povezati sa europskim gradovima, no Wizz Air još nije komentirao ovaj ugovor, a još nije zakazan niti jedan let za 2023. godinu, piše Exyuaviation.com.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?