“HNS će se vrlo vjerojatno izjasniti oko FIFA-inog postupka”

Hrvatski nogometni savez (HNS) ima šest dana za odgovor nakon što je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja dijela navijača na utakmici protiv Kanade, piše hrt.hr.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade, objavila je FIFA na svojim stranicama.

Dio hrvatskih navijača vrijeđao je kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu.

Kada je Hrvatska slavila 4-1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi.

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.

– Pokrenut je disciplinski postupak zbog ponašanja dijela naših navijača. Ne mogu komentirati pojedinačni postupak, ali HNS uvijek osuđuje diskriminaciju i rasizam. Imamo šest dana za odgovor i Savez će vrlo vjerojatno izjasniti, a onda ćemo vidjeti što će biti dalje, kazao je glasnogovornik Tomislav Pacak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?