Castagne uoči Hrvatske: Pritisak je ogroman, ali imamo kvalitetu

Hrvatska sutra od 16 sati igra ključnu i zadnju utakmicu u skupini F Svjetskog prvenstva u Kataru. Protivnik Vatrenih je Belgija. Momčad Roberta Martineza uzdrmana dočekuje ogled i nakon bolnog poraza od Maroka. Susret je osim izbornika Martineza, najavio i Timothy Castagne, piše hrt.hr. 

Osvrnuo se Castagne na ‘krizni’ sastanak i lošu atmosferu u svlačionici: 

– Mislim da je taj sastanak bio iznimno bio važan za nas. To nije bio krizni sastanak kao što su prenijeli mediji. Stvari nisu izmakle kontroli. Vidjeli smo poboljšanje i na samom treningu, bila je odlična ideja taj sastanak. Pa, hoćemo li biti borbeni, ne znam, ali pokušat ćemo biti usredotočeni, fokusirani, štiti jedni druge. Pritisak je ogroman, Smatram da iznova moramo otkriti svoju momčadi i pokušati uživati u našoj igri. Svjesni smo da je ovo iznimno važna utakmica za nas, za našu državu, ali i za Hrvatsku je to važna utakmica.

Cilj pobjeda i osmina finala: 

– Ja sam uvjeren da ćemo pobijediti. Uvjeren sam u kvalitetu naše momčadi. Ja vam kažem da smo sposobni i što smo spremni postići. Dat ćemo sve od sebe i ne moramo se nikome dokazivati. Idemo po pobjedu za sebe i svoju zemlju. Mislim da smo funkcionirali kao tim, ali na SP-u treba biti ujedinjeniji, treba se boriti ne samo za sebe, nego i za svoje igrače. Očekujemo dosta od sebe kad izađemo na teren, Naše samopouzdanje nije na niskoj razini, ali imali smo određene udarce, nismo zadovoljni s prve dvije utakmice, ali želimo osminu finalu.

Imali ste teških trenutaka, je li to bilo najteže u vašoj karijeri u reprezentaciji? 

. Nije ovo bilo najteže razdoblje, bilo je još gore u Ligi nacija, ovdje se pretjeruje, nije bilo zabavno izgubiti, ali nije to bilo baš tako kako se piše u medijima. Ako se želimo izboriti na ovom prvenstvu, trebamo pokazati da kada smo pod pritiskom da znamo rezultat isporučiti. Mislim da u određenoj mjeri dopustili da te kritike dođu do nas i da nas pogode. Prije smo isto slušali kako nismo više zlatna generacije, kako je ovo sad drugi tim. 

Lukaku se očekuje od prve minute, a Castagne ističe koliko je ovo važan igrač za njih: 

– Mislim da je Romelu jako važan dio našeg tima, na terenu i izvan njega. Ako bude sutra igrao, može nam više pomoći, on je strašan motivator na terenu i ima ogroman utjecaj na našu momčad.

Tko je favorit sutra?

– Teško je reći tko je favorit, znamo da je Hrvatska iznimno kvalitetna momčad. Znamo da imamo kvalitetu da ih pobijedimo, ali ne mogu reći tko je favorit.

DBruyne je rekao ranije da većina igrača starija, je li to utjecalo na vaše ambicije:

– Mislim da ovo što ste rekli istina u određenoj mjeri i ne bježati od toga. Kevin nije mislio ništa loše. Znamo da je Italija bila prvak Europe s Bonuccijem Chiellinijem, ali mislim da svi znamo da možemo bolje i ne mislim da je naša dob neki ključan čimbenik i to nije povezano jedno s drugim.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?