YouTuberski par iz SAD-a doselio u Split i razmišlja o ostanku u tom gradu

Brian i Carrie YouTuberi su koji su svoj život odlučili posvetiti putovanjima po svijetu. Iako mjesto stanovanja za njih nikada nije vječno, prema njihovim riječima, je Hrvatska idealan izbor za dulje zadržavanje pa čak i pravo preseljenje.

Naime, ovaj se par nedavno preselio u Split, a za takav su se korak odlučili na temelju podataka do kojih su došli istražujući ovu zemlju. Podatke do kojih su došli par je podijelio na svome YouTube kanalu.

Brian i Carrie YouTuberi su koji su svoj život odlučili posvetiti putovanjima po svijetu. Iako mjesto stanovanja za njih nikada nije vječno, prema njihovim riječima, je Hrvatska idealan izbor za dulje zadržavanje pa čak i pravo preseljenje, piše slobodnadalmacija.hr.

Naime, ovaj se par nedavno preselio u Split, a za takav su se korak odlučili na temelju podataka do kojih su došli istražujući ovu zemlju. Podatke do kojih su došli par je podijelio na svome YouTube kanalu.

– Kada tražimo mjesto na koje ćemo doći i na koje ćemo se zadržati na dulje vrijeme, postoje neke komponente koje su nam jako važne. To su na primjer porezi, temperature, sigurnost i kvaliteta života, nabrojala je Suzie neke od razloga koji su nju i njezinog partnera privukli ovoj zemlji. 

Brian je za Hrvatsku imao samo riječi hvale: – Hrvatska ima fantastičnu klimu, nebo je vedro većinu vremena, a cijene su u odnosu na one u SAD-u poprilično niske, rekao je i dodao kako je Hrvatska zbog svog geografskog položaja savršena i za istraživanje ostatka Europe. 

Par je bio oduševljen i činjenicom da je zdravstvena zaštita Hrvatske 49. na svijetu te da su u njoj troškovi života izrazito pristupačni:

– Za jednosobni stan u centru Splita troškovi najma koštat će vas 454 dolara, dok će vas stan van centra koštati otprilike 339 dolara. Stan u centru Zagreba košta 538 dolara, a u predgrađu je 382 dolara, rekla je Suzy i dodala: – Izabrali smo Split jer smo ovdje blizu vode, a blizu nam je i aerodrom. 

Brian i Carrie za kraj su poručili da će u Splitu provesti naredna dva mjeseca, a preporučili su je svima onima koji su željni istraživanja:

– Mislim da je Hrvatska definitivno zemlja koju bi valjalo istražiti i dati joj priliku, jer stvarno nudi puno toga. Mi planiramo ostati u Splitu dva mjeseca i istražiti svaki njegov kutak i otok u blizini, rekla je Suzy.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?